Cardiomiopathy & Cardiology

הנחיות חדשות אודות תסמונת מצוקה נשימתית משנית לאידוי (Crit Care Explor)

חלק מהחולים המאיידים עשויים לפתח מחלה קריטית, אך כיום אין דרך לזהות חולים בסיכון הגבוה ביותר לתסמונת מצוקה נשימתית משנית לאידוי (Vaping-Associated Respiratory Distress Syndrome). במאמר שפורסם בכתב העת Critical Care Explorations ביקשו הכותבים לספק לרופאים כלים אשר עשויים לסייע בזיהוי, מיון, טיפול ומעקב אחר מטופלים אלו.

הכותבים מציגים הנחיות צעד-אחר-צעד במטרה לסייע בזיהוי וטיפול בחולים עם VARDS ופרוטוקול זה כולל שלושה צעדים:

צעד 1: הגדרת חשיפה לאידוי

הצעד הראשון הוא לברר אם המטופל נחשף במהלך 90 הימים האחרונים לאחד התכשירים העלולים לגרום לתסמונת נשימתית. חשוב ליצור אמון ולקבוע אם המטופל נחשף לאידוי.

צעד 2: הגדרת נוכחות תסמינים במטופל

לאחר ביסוס חשיפה לאידוי, הצעד השני בוחן תסמינים נשימתיים. יש לחפש רמזים קליניים, במידה והחולה מתלונן על קשיי בליעה או בחילה, אלו עשויים לנבוע מאידוי ולא משפעת. נדרש שיקול דעת במטרה לקבוע אם תסמין מסוים נובע מאידוי. רוויון חמצן בדם עורקי צריך לעמוד על 95% ומעלה, או דומה לריוויון החמצן הבסיסי של מהטופל. יש להוליך את המטופל ובמידה ורוויון החמצן אינו יורד אל מתחת ל-88% לאחר הליכה קצרה, אזי מדובר בהוכחה כי אין הפרעה במעבר חמצן.

יש לסווג את המטופלים לאחת משלוש קבוצות: קבוצה 1 כוללת את החולים ללא תסמיני VARDS; קבוצה 2 כוללת את אלו עם התסמינים; וקבוצה 3 כוללת חולים עם תוצאה חריגה בבדיקת רוויון חמצן בדם.

צעד 3: הערכה וניטור

·       קבוצה 1: יש לשאול חולים אלו אם הם מעוניינים להפסיק את האידוי. במידה וכן, יש להפנות אותם לתכניות מתאימות.

·       קבוצה 2: יש להשלים צילום חזה ובדיקת רוויון חמצן בדם במטרה לקבוע אם רמות החמצן בדם תקינות. במידה והתוצאות תקינות, ניתן להשלים את הבירור והטיפול במסגרת אמבולטורית.

·       קבוצה 3: חולים אלו בסיכון גבוה לכשל נשימתי ויש לעקוב אחריהם באשפוז. בחולים עם צילום חזה חריג יש להשלים הערכה לגורמים זיהומיים, כולל שפעת.

כל ההמלצות המפורטות בפרוטוקול עולות בקנה אחד עם הגדרת מקרה EVALI () לפי ה-Centers for Disease Control and Prevention. אלו כוללים תסמיני שיעול, כאבי חזה, ירידה במשקל, עייפות וקוצר נשימה בכל חומרה, ללא הסבר אחר.

Crit Care Explor. 2020;2:e0081

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אין תועלת בהשלמת מבחן מאמץ לכל חולה בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית (J Am Coll Cardiol)

    אין תועלת בהשלמת מבחן מאמץ לכל חולה בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על נתונים חדשים ממחקר POST-PCI מהם עולה כי אין תועלת קלינית להשלמה גורפת של מבחן מאמץ בחולים בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית, בהשוואה למעקב קליני בלבד. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גישת המעקב האופטימאלית לאחר התערבות כלילית מילעורית בחולים בסיכון גבוה […]

  • האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    הגדלת צריכת וויטמין E, הן דרך התזונה והן באמצעות תוספים, עשויה לסייע במניעת התפתחות מחלת כבד סטאטוטית משנית להפרעה מטבולית (Metabolic Dysfunction-Associated Steatotic Liver Disease, או MASLD), בפרט במבוגרים עם היפרליפידמיה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת כבד סטאטוטית על-רקע הפרעה מטבולית (בשמה הקודם, מחלת כבד […]

  • מה בין עישון אימהי ובין הסיכון להפרעות יתר לחץ דם של היריון? (Hypertension)

    מה בין עישון אימהי ובין הסיכון להפרעות יתר לחץ דם של היריון? (Hypertension)

    במאמר שפורסם בכתב העת Hypertension מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב נשים שהפסיקו לעשן במהלך ההיריון תועד סיכון מוגבר לעליה מופרזת במשקל הגוף והתפתחות הפרעות יתר לחץ דם של היריון. עם זאת, למרות שהפסקת עישון במהלך ההיריון מלווה בסיכון מוגבר להפרעות יתר לחץ דם של היריון, צעד זה גם מלווה בסיכון […]

  • בחולים עם היסטוריה של עישון סיכון מוגבר לתמותה עקב COVID-19 (מתוך Int J Epidemiol)

    בחולים עם היסטוריה של עישון סיכון מוגבר לתמותה עקב COVID-19 (מתוך Int J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים מהולנד על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב חולים עם היסטוריה של עישון ייתכן סיכון גבוה יותר לתמותה עקב COVID-19. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הנתונים אודות עישון כגורם סיכון לתמותה עקב COVID-19 אינם חד-משמעיים, כאשר מחקרים שונים הצביעו על סיכון מופחת או מוגבר […]

  • אושר לקריאה שנייה ושלישית: תמונות הממחישות את נזקי העישון יודפסו על חפיסות סיגריות ומוצרי עישון

    אושר לקריאה שנייה ושלישית: תמונות הממחישות את נזקי העישון יודפסו על חפיסות סיגריות ומוצרי עישון

    ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ דוד ביטן, אישרה פה אחד לקריאה שנייה ושלישית את ההצעה של ח"כ אושר שקלים לתקן את חוק איסור פרסומות והגבלת שיווק מוצרי טבק, כך שיצרני מוצרי העישון יחויבו להציג על כל אריזות סיגריות ומוצרי עישון, תמונה הממחישה את נזקי העישון. לפי ההצעה שאושרה, שר הבריאות, באישור ועדת הכלכלה, יקבע בתקנות הוראות ליישום החוק (דוברות הכנסת)

  • האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    בילדים קטנים שנולדו במהלך חודש אוקטובר סיכון מופחת להדבקה בשפעת כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת BMJ. החוקרים כותבים כי הסיבה לכך נעוצה ככל הנראה בעובדה שילדים נוטים לקבל חיסונים בביקורים סדירים בחודש בו הם נולדו וחודש אוקטובר הינה תקופה מצוינת לקבל את החיסון כנגד שפעת. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים ממאגר הנתונים MarketScan […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה