Cardiomiopathy & Cardiology

עדויות נוספות תומכות בהפחתת לחץ דם לאחר דנרבציה כלייתית (The Lancet)

מנתונים נוספים ממחקר SPYRAL HTN-OFF MED, אשר הוצגו במהלך כנס וירטואלי מטעם ה-American College of Cardiology ופורסמו בו-זמנית בכתב העת Lancet עולה כי הירידה בלחץ הדם לאחר דנרבציה כלייתית נותרת משמעותית קלינית בחולים שלא נטלו תרופות להפחתת לחץ הדם.

החוקרים כותבים כי בעקבות התוצאות החיוביות במחקר פיילוט, מחקר SPYRAL HTN-OFF MED נועד לבחון את היעילות של דנרבציה כלייתית בחולים שלא נטלו טיפול להפחתת לחץ הדם.

המחקר הבינלאומי, פרוספקטיבי, כלל משתתפים מ-44 אתרי מחקר באוסטרליה, אוסטריה, קנדה, גרמניה, יוון, אירלנד, יפן, בריטניה וארצות הברית. כל המשתתפים אובחנו עם יתר לחץ דם ומדידות לחץ במרפאה בטווח 150-180 מ”מ כספית. המשתתפים חולקו באקראי ביחס 1:1 לדנרבציה כלייתית או פרוצדורת דמה ותוצא היעילות העיקרי היה השינוי המתוקן בלחץ הדם הסיסטולי לאורך 24 שעות. תוצא משני של המחקר כלל את השינוי בלחץ הדם הסיסטולי מתחילת המחקר עד 3 חודשים לאחר הפרוצדורה.

בתקופה שבין יוני 2015 ועד אוקטובר 2019 חולקו באקראי 166 לטיפול בדנרבציה כלייתית וב-165 חולים הושלמה פרוצדורה דמה.

בחולים עם יתר לחץ דם תועדו שינויים חיוביים יותר בלחץ הדם מתחילת המחקר עד לאחר 3 חודשים, במידה ונכללו בקבוצת ההתערבות ולא בקבוצת הביקורת: לחץ הדם הסיסטולי לאחר 24 שעות ירד ב-4.7 מ”מ כספית עם דנרבציה כלייתית, בהשוואה לירידה של 0.6 מ”מ כספית עם פרוצדורת דמה (p<0.001); לחץ הדם הדיאסטולי לאורך 24 שעות ירד ב-3.7 לעומת 0.8 מ”מ כספית, בהתאמה (p<0.001), לחץ הדם הסיסטולי במרפאה ירד ב-9.2 לעומת 2.5 מ”מ כספית, בהתאמה (p<0.001) ולחץ הדם הדיאסטולי במרפאה ירד ב-5.1 ו-1.0 מ”מ כספית, בהתאמה (p<0.001).

החוקרים מדווחים כי המחקר ענה על תוצאי היעילות העיקרית והמשנית, כאשר לדנרבציה כלייתית סבירות על מעל 99.9% לעדיפות בלחץ הדם הסיסטולי במרפאה ולאורך 24 שעות. בנוסף, ירידה עקבית בלחץ הדם תועדה בלילה, נקודה חשובה מבחינת הסיכון למחלות לב וכלי דם.

לאחר חודש אחד, לא תועדו אירועים חריגים מג’וריים, כולל אירועי תמותה, מחלת כליות סופנית, אירוע אמבולי משמעותי שהוביל לנזק לאיברי מטרה, התנקבות או דיסקציה של עורק הכליה עם צורך בהתערבות, סיבוכים וסקולאריים, או אשפוז בשל משבר יתר לחץ דם. עם זאת, בתוך שלושה חודשים מהפרוצדורה תועד אשפוז אחד בשלב משבר יתר לחץ דם.

החוקרים מסבירים כי במחקרים אפידמיולוגים, ירידה של 2 מ”מ כספית בלבד בלחץ הדם הסיסטולי מלווה בירידה של 10% בסיכון לתמותה עקב אירוע מוחי וירידה של 7% בסיכון לתמותה עקב מחלה כלילית או מחלת כלי דם אחרת; לאור זאת, הירידה שתועדה במחקר הנוכחי מעידה על החשיבות הקלינית הרבה של ממצאים אלו.

The Lancet 2020

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה