Cardiomiopathy & Cardiology

תוצאות מאכזבות לחיסון חי כנגד הרפס זוסטר בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית תחת טיפול ב-Tofacitinib (מתוך Annals of the Rheumatic Diseases)

חיסון חי כנגד הרפס זוסטר לא מספק הגנה מהימנה בטווח הארוך בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית (Rheumatoid Arthritis) שנטלו Tofacitinib (קסלג’אנז), כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Annals of the Rheumatic Diseases.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 100 חולים עם דלקת מפרקים שגרונית אשר נטלו Tofacitinib לאחר קבלת חיסון חי כנגד הרפס זוסטר, לפני שחיסון רקומביננטי היה זמין בשנת 2017. מדגם המחקר כלל 46 חולים שנטלו מינון ממוצע של 5 מ”ג ו-54 חולים שנטלו מינון ממוצע של 10 מ”ג, פעמיים ביום.

חמישה חולים פיתחו הרפס זוסטר לאחר 218, 280, 748, 741 ו-544 ימים מקבלת החיסון, בהתאמה. כל המקרים היו בדרגת חומרה קלה-עד-בינונית וחלפו עם טיפול אנטי-ויראלי. בשלושה מבין חמשת החולים שפיתחו הרפס זוסטר במהלך המחקר תועדו רמות לא-מדידות של חסינות תאית כנגד VZV (Varicella Zoster Virus) לאחר החיסון, הן בתחילת המחקר והן לאחר 6 שבועות.

שני החולים האחרים שפיתחו הרפס זוסטר הגיבו היטב לחיסון לפי נוכחות נוגדני IgG ו-ELISPOT, אך רמות נוגדני IgG כנגד VZV בתחילת המחקר ולאחר שישה שבועות היו מתחת לממוצע.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מציעים כי חיסון חי כנגד הרפס זוסטר עשוי לספק הגנה פחות בחולים עם מחלות ריאומטיות שהחלו טיפול במעכבי JAK, בהשוואה לאוכלוסיה הכללית.

ממצאים אלו מדגישים את חשיבות הערכת חיסון Shingrix שאושר לשימוש בחולים עם דלקת מפרקים שגרונית תחת טיפול ב-Tofacitinib.

Annals of the Rheumatic Diseases, online March 11, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה