Cardiomiopathy & Cardiology

חשיבות הנשמה מלאכותית מוקדמת בחולים עם הלם קרדיוגני (JAMA Cardiology)

מניתוח נתוני מחקר TRIUMPH עולה עדיפות להנשמה מלאכותית מוקדמת של חולים עם אוטם לבבי חד והלם קרדיוגני עמיד לטיפול למרות רה-וסקולריזציה של העורק האחראי.

מחקר TRIUMPH כלל 398 חולים עם אוטם לבבי והלם קרדיוגני עמיד לטיפול, אשר כמעט כולם השלימו התערבות כלילית מילעורית. המשתתפים חולקו באקראי לטיפול ב-Tilarginine או פלסבו. בניתוח הנתונים הנוכחי נכללו 262 משתתפים אשר הונשמו באופן מלאכותי.

מרבית המשתתפים הונשמו עוד לפני ההקצאה האקראית: 93.1% מהם הונשמו עוד לפני התפתחות הלם קרדיוגני עמיד לטיפול (חציון של 8.1 שעות טרם ההלם הקרדיוגני), כאשר יתר החולים הונשמו לאחר מכן (חציון של 17.8 שעות לאחר התפתחות הלם קרדיוגני).

חולים אשר הונשמו באופן מלאכותי לפני התפתחות הלם קרדיוגני היו שונים במאפייניהם מחולים שהונשמו לאחר התפתחות ההלם הקרדיוגני, כולל גיל ממוצע צעיר יותר (חציון של 66 לעומת 76.8 שנים), מדד מסת גוף נמוך יותר (26.6 לעומת 24.7 ק”ג למטר בריבוע), שכיחות נמוכה יותר של אוטם לבבי קודם (26.7% לעומת 50%) ושכיחות גבוהה יותר של מחלה על-רקע נגע בעורק הקדמי השמאלי היורד (59.8% לעומת 27.8%).

מניתוח הנתונים עולה כי כל עיכוב מהתפתחות הלם קרדיוגני עד להנשמה מכאנית לווה בעליה מספרית בשיעורי התמותה לאחר 30 ימים (יחס סיכויים מתוקן של 1.03, רווח בר-סמך 95% של 1.00-1.06). החוקרים מדווחים כי זוהה קשר בין עיכוב בתחילת הנשמה מלאכותית מהתפתחות אוטם לבבי ועד לתמותה (יחס סיכויים של 1.04, רווח בר-סמך 95% של 1.01-1.06).

לדברי החוקרים, לא ידוע רבות אודות המועד האופטימאלי, שיטת או גישת ההנשמה הטובה ביותר בחולים עם הלם קרדיוגני ומדובר בנושא הדורש מחקר נוסף.

JAMA Cardiology 2020

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה