Cardiomiopathy & Cardiology

טיפול ב-Pimavanserin עשו להפחית תסמינים שליליים של סכיזופרניה (The Lancet Psychiatry)

במאמר שפורסם בכתב העת Lancet Psychiatry מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול ב- Pimavanserin למשך 26 שבועות הפחית את התסמינים השליליים של סכיזופרניה בחולים יציבים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי תסמינים שליליים של סכיזופרניה מלווים בסיכון מוגבר לסיבוכים רפואיים, אך אין טיפולים יעילים רבים כנגד תסמינים אלו. כעת הם ביקשו לבחון את ההשפעות של Pimavanserin על תסמינים אלו.

מחקר ADVANCE היה מחקר בשלב 2, אקראי, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו, אשר בחן את תוצאות הטיפול ב- Pimavanserin לאורך 26 שבועות בחולים אמבולטוריים ויציבים עם סכיזופרניה. גיל החולים נע בין 18 עד 55 שנים והם סבלו בעיקר מתסמינים שליליים. המשתתפים במחקר חולקו באקראי לקבלת Pimavanserin או פלסבו כל יום, אשר ניתנו כתוספת לטיפול האנטי-פסיכוטי הקיים.

התוצא העיקרי של המחקר היה השינוי במדד NSA-16 (Negative Symptom Assessment) מתחילת המחקר עד לאחר 26 שבועות.

מדגם המחקר כלל 201 חולים אשר טופלו ב- Pimavanserin ו-202 חולים בזרוע הפלסבו. מבין אלו, 199 חולים בזרוע ההתערבות ו-201 חולים בזרוע הפלסבו נכללו בניתוח הנתונים להערכת יעילות הטיפול.

השינוי במדד NSA-16 מתחילת המחקר עד לאחר 26 שבועות היה טוב יותר משמעותית עם Pimavanserin (ממוצע ריבועים פחותים של 10.4-) לעומת פלסבו (ממוצע ריבועים פחותים של 8.5-) (p=0.043).

מספר החולים עם אירועים חריגים על-רקע הטיפול היה דומה בין הקבוצות: 80 (40%) חולים בזרוע הטיפול ב- Pimavanserin ו-71 חולים (35%) בזרוע הפלסבו. מרבית האירועים החריגים על-רקע טיפול כללו כאבי ראש (6% לעומת 5%, בהתאמה) וישנוניות (5% לעומת 5%, בהתאמה). חולה אחד בזרוע הפלסבו פיתח כאב ראש עז (0.5%), נזלת (0.5%), שיעול (0.5%) ושפעת (0.5%). בזרוע הטיפול ב- Pimavanserin, חולה אחד דיווח על כאבי שיניים (0.5%) ובשני חולים דווח על החמרת סכיזופרניה (1%).

החוקרים מסכמים וכותבים כי בחולים יציבים עם מרכיב בולט של תסמינים שליליים של סכיזופרניה תועד שיפור בתסמינים שלילים לאחר טיפול ב- Pimavanserin. עם זאת, לאור גודל ההשפעה הקטן, הם קוראים להשלים מחקרים נוספים במטרה להבין טוב יותר את המינון האופטימאלי לקבוע את ההשפעות הקליניות של הטיפול.

The Lancet Psychiatry, 2021

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה