Cataract

הרכב התזונה עשוי להשפיע על התפתחות והתקדמות קטרקט על-רקע גילי (Curr Opin Ophthalmol)

דיאטה עתירה בפירות וירקות וצריכה רבה של וויטמינים שונים, בפרט A, C, D, E ו-K1, מלווה בסיכון מופחת להתפתחות קטרקט על-רקע גילי, כך מדווחים חוקרים במאמר חדש, שפורסם בכתב העת Current Opinion in Ophthalmology.

מטרת החוקרים הייתה להשלים סקירה שיטתית של הנתונים אודות הרגלי התזונה והפתוגנזה של התפתחות והתקדמות קטרקט. הם מציגים סיכום של פרסומים המדגישים את המאמצים המתמשכים לשנות את תהליך התפתחות קטרקט דרך דפוס הדיאטה ומצביעים על עדויות חלשות בלבד לתרומה של מרכיב מזון ספציפי לתהליך זה.

למרות שמספר מחקרים תצפיתיים הצליחו להדגים קורלציה חיובית בין צריכת חומרי תזונה ספציפיים ובין קטרקט על-רקע גילי, מחקרים התערבותיים לאחר מכן לא הצליחו להדגים קשר דומה.

שלוש מטה-אנליזות רמזו לכיוון של השפעה מועילה של צריכה רבה של וויטמין C, וויטמין E וויטמין A על הסיכון לקטרקט על-רקע גילי. מחקרים חדשים מרמזים להשפעה מגנה של צריכה רבה של וויטמין K1 וויטמין D, אך שללו את ההשפעה של דיאטה ים תיכונית או דיאטה עתירת מוצרי חלב על התקדמות קטרקט בתת-קבוצה של חולים.

החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים, הכוללים משתתפים במצב תזונתי מגוון יותר, בכדי להוכיח את התועלת ארוכת הטווח של תוספים תזונתיים.

Curr Opin Ophthalmol. 2019;30(1):63-69

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה