Celiac

צריכת גלוטן בגיל צעיר מלווה בסיכון מוגבר למחלת צליאק (Am J Gastroenterol)

צריכה מוגברת של גלוטן בגיל מוקדם מלווה בסיכון מוגבר למחלת צליאק ונוגדנים אופייניים למחלת צליאק, כך עולה מתוצאות מחקר חדש משבדיה, שפורסמו במהלך חודש מאי בכתב העת The American Journal of Gastroenterology.

החוקרים בחנו את הנתונים אודות 1,875 משתתפים ממחקר DAISY (Diabetes Autoimmunity Study in the Young). בהשוואה לילדים בגיל שנה אחת בשליש התחתון של צריכת גלוטן, באלו בשליש העליון תועדה עליה של 96% בסיכון למחלת צליאק (P=0.09) ועליה משמעותית של פי 2.17 בסיכון לנוגדנים עצמיים של מחלת צליאק.

הקשר בין צריכת גלוטן בגיל שנה ובין התפתחות בשלב מאוחר יותר של נוגדנים עצמיים אופייניים למחלת צליאק או מחלת צליאק לא הייתה שונה לפי גנוטיפ HLA של הילד או סיפור משפחתי של מחלת צליאק.

היארעות מחלת צליאק עלתה עם הצריכה המצטברת של גלוטן לאורך הילדות (מקביל לעליה של 15% בסיכון לכל סטיית תקן של צריכה מצטברת של גלוטן בגיל שש שנים, p=0.04), בעוד שצריכה מצטברת של גלוטן לאורך הילדות לא נקשרה עם הסיכון לאוטואימוניות של מחלת צליאק.

החוקרים מציינים כי אעפ”י שחוזק הקשר היה דומה הן בהערכת מחלת צליאק והן בהערכת אוטואימוניות אופיינית למחלת צליאק, רק הופעת נוגדנים אופייניים למחלת צליאק נקשרה בקשר מובהק סטטיסטית עם צריכת גלוטן (ככל הנראה מאחר ותוצא זה היה נפוץ יותר). עם זאת, במידה והממצאים יאושרו במחקרים נוספים, אזי הם עשויים לסייע בהבנה טובה יותר של אחד ההיבטים של מחלת צליאק.

Am J Gastroenterol 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה