Cervical cancer

תועלת ל-Denosumab בטיפול בנשים לאחר-מנופאוזה עם סוכרת ואוסטיאופורוזיס (Bone)

במאמר שפורסם בכתב העת Bone מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול ב-Denosumab (פרוליה) מוביל לשיפור משמעותי בצפיפות העצם ולירידה בסיכון לשברי חוליות בנשים עם אוסטיאופורוזיס וסוכרת.

החוקרים השלימו ניתוח פוסט-הוק של הנתונים לאחר שלוש שנים ממחקר FREEDOM ולאחר שבע שנים ממחקר ההמשך להערכת ההשפעות על צפיפות העצם, שברי חוליות ושברים לא-חולייתיים בנשים לאחר-מנופאוזה עם אוסטיאופורוזיס וסוכרת.

מבין 7,808 משתתפות במחקר FREEDOM, 508 נשים עם סוכרת קיבלו טיפול ב-Denosumab (266 נשים) או פלסבו (242 נשים). בקרב נשים אלו, צפיפות העצם עלתה משמעותית עם פרוליה, בהשוואה לפלסבו, במחקר FREEDOM, והמשיכה לעלות במהלך מחקר ההמשך בטווח הארוך (המשך טיפול בפרוליה) ובאלו שחצו לטיפול הפעיל (מקבוצת הפלסבו לקבוצת טיפול בפרוליה).

במחקר FREEDOM, בנשים שטופלו בפרוליה עם סוכרת תועד שיעור נמוך יותר של שברי חוליות חדשים (1.6%), בהשוואה לנשים בקבוצת הפלסבו (8.0%), עם הבדל מובהק סטטיסטית (סיכון יחסי של 0.20, p=0.001). היארעות שברים לא-חולייתיים הייתה גבוהה יותר בקבוצת הטיפול בפרוליה (11.7%), בהשוואה לקבוצת הפלסבו (5.9%) (יחס סיכון של 1.94, p=0.046), אם כי תועדו פחות שברי ירך עם פרוליה, בהשוואה לפלסבו.

במהלך שלוש השנים הראשונות ל-FREEDOM Extension, היארעות שברי חוליות ושברים לא-חולייתיים הייתה נמוכה בקרב נשים עם סוכרת שנטלו פרוליה בטווח הארוך ואלו שחצו לטיפול בפרוליה (עד 6%); שיעורי היארעות שנתיים של שברים לא-חולייתיים היו דומים לאלו שתועדו בקבוצת הפלסבו במחקר FREEDOM.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר תומכים ביעילות הטיפול בפרוליה לשיפור צפיפות העצם והפחתת הסיכון לשברי חוליות בנשים לאחר-מנופאוזה עם אוסטיאופורוזיס וסוכרת. לא תועדה ירידה משמעותית בסיכון לשברים לא-חולייתיים.

Bone. 2020

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה