Cervical cancer

המתכון של דאסו סיסטמס להגברת הקיימות בתחום מדעי החיים והבריאות

דאסו סיסטמס פועלת במשך שנים לשיפור מדעי החיים והבריאות, עם חידושים טכנולוגיים שיסייעו לקידום שירותי בריאות מותאמים אישית ולשיפור חווית המטופל. המצב הנוכחי, שנגרם כתוצאה ממגפת ה- COVID-19, הפך מגזר קריטי זה לחשוב יותר מתמיד. אי לכך, החברה מציגה את המגמות והטרנדים הטכנולוגיים העיקריים של סקטור מדעי החיים והבריאות, שעל פי הבנתה יסייעו לו להיות יותר ?ירוק? ולאמץ הרגלי קיימות:

1. טכנולוגיית תלת-הממד מאפשרת לייצור מודלים פיזיים המחקים באופן מדויק את האנטומיה של החולים. באמצעות המודלים, ניתן לתכנן ולבחון התערבויות כירורגיות מורכבות, וכן לתכנן ולייצר שתלים ותותבות בהתאמה אישית. כל זה תורם לחיסכון ואופטימיזציה של משאבים של בתי חולים, מעבדות ומרכזי מחקר.

2. הרפואה ושירותי הבריאות הלכו צעד אחד מעבר למודלים פיזיים, על ידי שימוש בתאומים וירטואליים. ייצוגים דיגיטליים אלה מדמים את הפיזיולוגיה והפתולוגיות של בני אדם וכבר עתה משנים באופן מהותי מחקר, אבחון וטיפול במחלות. תאומים וירטואליים פותחים בפני שירותי הבריאות אפשרויות חדשות להבנה, מידול, חיפוש, אבחנה וטיפול בגוף אנושי באותה רמת דיוק, בטיחות ויעילות שהשימוש בהם מאפשר לתעשיית הרכב, ענף הבניין ותעשיית התעופה.

3. תהליכים אלה של מידול, הדמיה וניהול מחזור חיי מוצר הגיעו לתחום הרפואה בזכות ביו-אינטליגנציה, המכונה גם רפואה חישובית או הדמיה וירטואלית (in-silico). הודות לטכנולוגיות חישוביות, ניתן גם לדמיין ולהתנסות בתהליכים רפואיים ביולוגיים בסביבה וירטואלית.

4. השימוש בטכנולוגיות וירטואליות אלו, כגון ה-Virtual Brain של דאסו סיסטמס סביבת נתונים וידע בתחום המוח (neuroinformatics) לווירטואליזציה של מבנה ותפקוד המוח – והגישה השיתופית של דאסו סיסטמס, מסייעים להבנה ולחיזוי של התנהגותן של מערכות מורכבות. בדרך זו ניתן לזהות את מיטב הטיפולים והתרופות לכל מטופל, וכך לקדם חדשנות. על ידי בחינת התאומים הווירטואליים הללו תחילה, ניתן להימנע מתקלות בייצור, בהרכבה ו/או בתחזוקה ולהימנע מבעיות עתידיות שעלולות להיווצר בגינן. כל זה מוביל להפחתת זמני האספקה והפסולת ולפיכך הפחתה מקבילה בעלויות.

5. עד כה, פיתוח וייצור תרופות בוצע בעיקר בעולם הפיזי – במעבדה ובאמצעות בחינה של בעלי חיים וחולים אמיתיים – וכמעט ללא שיתוף פעולה בין תחומים וארגונים. הזמן והכסף שהוקדש לניסויים קליניים הוא מהותי: על פי ה-Tufts Center Drug Development Study, נדרשים, בממוצע, 9 מיליארד דולר ויותר מעשר שנים כדי להביא תרופה אחת לשוק. לכן ניתן להבין את התרומה המהותית של גישות שיתופיות למחקר ופיתוח, כמו גם שימוש במודלים והדמיה וירטואלית, שמסייעים לתעשיית התרופות לחזות את ההשפעות הביולוגיות של טיפולים ואף לפתוח את הדלת לרפואה מותאמת אישית.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה