Cervical cancer

קרינה בגישת IMRT מומלצת לטיפול בסרטן צוואר רחם בסיכון גבוה (מתוך כנס ה-ASTRO)

בנשים שהופנו לקבלת טיפול קרינתי לאחר כריתת רחם בשל סרטן צוואר רחם בסיכון גבוה, טכניקת IG-IMRT (Image-Guided Intensity-Modulated Radiotherapy) עדיפה על 3D-CRT (Three Dimensional Conformal Radiotherapy) בהפחתת רעילות מאוחרת במערכת העיכול, לצד יעילות דומה, כך עולה מנתונים חדשים שהוצגו במהלך כנס ה-ASTRO.

המחקר נערך בשלושה אתרים וכלל 300 נשים עם סרטן צוואר הרחם. כל הנשים עברו כריתת רחם מסוג III ובגידולים זוהו מאפיינים בסיכון בינוני או גבוה, או שעברו ניתוח כריתת רחם מסוג I/II ונדרש טיפול כימו-קרינתי אדג’וונטי. המשתתפות חולקו באקראי לקבוצת IG-IMRT (151 חולים) או 3D-CRT (149 חולים). מרבית החולים (117 מאלו בקבוצת IG-IMRT ו-114 מאלו בקבוצת 3D-CRT) קיבלו טיפול כימותרפי במקביל.

התוצא העיקרי של המחקר היה רעילות מאוחרת במערכת העיכול, בדרגה 2 ומעלה. המעקב כלל הערכות קליניות והערכת איכות החיים, אשר הושלמו כל 3 חודשים למשך שנתיים ולאחר מכן כל שישה חודשים למשך 2-5 שנים.

החוקרים בחנו 11 תופעות לוואי במערכת העיכול ומצאו כי לאורך הזמן היו הבדלים בין שתי הקבוצות. בקרב נשים לאחר קרינה בגישת IG-IMRT, שיעור נמוך יותר משמעותית של נשים דיווח על שלשול אקוטי בדרגה בינונית-עד-חמורה (17% לעומת 27%), נפיחות בטנית מאוחרת (14% לעומת 28%), חסימת מעי (1% לעומת 7%) וחוסר תאבון (1% לעומת 7%).

בסיכומו של דבר, בנשים שטופלו בגישת IG-IMRT, שיעורי ההישרדות ללא-רעילות בדרגה 2 היו מעט גבוהים יותר (78% לעומת 57%, בהתאמה, P=0.0009), כמו גם שיעורי הישרדות ללא אירועים חריגים בדרגה 3 (97.6% לעומת 81.6%, p=0.001). עם זאת, שיעורי ההישרדות ללא-מחלה היו דומים בשתי הקבוצות (73% לעומת 68%, p=0.30).

החוקרים מאמינים כי העדויות החדשות תומכות בשינוי גישת הטיפול המקובלת ולהמליץ על IMRT במקרים אלו.

מתוך כנס ה-ASTRO

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה