Cholesterol/Lipid disorders

איגוד הלב האמריקאי תומך במתן שמן דגים לטיפול בערכי טריגליצרידים גבוהים (Circulation)

מתן מרשם לטיפול בחומצות שומן אומגה-שלוש מהווה גישה יעילה ובטוחה להפחתת רמות טריגליצרידים, כך עולה מהצהרה חדשה מטעם ה-American Heart Association. עם זאת, המומחים לא בחנו את השימוש בתוספי אומגה-שלוש ללא מרשם רופא, או אלו שלא נבחנו או אושרו ע”י מנהל המזון והתרופות האמריקאי ואין להשתמש בהם במקום תרופות מרשם לטיפול ברמות טריגליצרידים גבוהות.

מתן מרשם לחומצות שומן אומגה-שלוש במינון של 4 גרם/יום עשוי לסייע בהפחתת רמות טריגליצרידים, לאחר שינויים בהרגלי התזונה ואורחות חיים, בין אם כטיפול מונותרפי או כתוספת לטיפולים אחרים להפחתת רמות טריגליצרידים.

תוספי שמן דגים כוללים EPA (Eicosapentaenoic Acid) ו/או DHA (Docosahexaenoic Acid) הניתנים במינונים שהובילו לירידה של לפחות 30% בחולים עם ערכי טריגליצרידים של 500 מ”ג/ד”ל ומעלה.

תכשירים המכילים רק EPA לא מובילים לעליה בריכוז LDL בקבוצה זו, בעוד ששילובי EPA-DHA מובילים לעליה בחלקיקים אלו.

בקרב חולים עם ערכי טריגליצרידים בטווח 200-499 מ”ג/ד”ל, מתן חומצות שומן אומגה-שלוש במינון 4 גרם/יום הפחית את רמות טריגליצרידים בהיקף של 20-30% ללא עליה משמעותית בריכוז LDL.

אעפ”י כן, תוספים אלו עשויים להיות מלווים בתלונות גסטרואינטסטינאליות קלות או בחילות, ולכן ההמלצה של ה-AHA היא לשלב תוספים אלו עם האוכל.

תכשירי חומצות שומן אומגה-שלוש הזמינים במרשם רופא כוללים Lovaza (משלב EPA עם DHA) ו-Vascepa (EPA בלבד). התכשיר Vascepa הדגים ירידה של 25% בשיעור אירועים קרדיווסקולאריים מג’וריים לאורך חמש שנים בקרב חולים שטופלו בסטטינים במחקר REDUCE-IT.

בהצהרה מטעם ה-AHA נמסר כי התוספים ככל הנראה בטוחים לשימוש, אך דרושים מחקרים גדולים יותר לבחינת משלב EPA+DHA במינון 3 גרם/ביום בילדים עם ערכי טריגליצרידים בטווח 200-499 מ”ג/ד”ל, בכדי לקבוע את הבטיחות, היעילות והסבילות של הטיפול באוכלוסיה זו.

Circulation 2019

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה