Cholesterol/Lipid disorders

מומחים קוראים לא להזניח את הטיפול באוסטיאופורוזיס במהלך COVID-19 (מתוך Medscape)

חמישה ארגונים מובילים לבריאות העצם שילבו כוחות במטרה לספק המלצות חדשות לטיפול בחולים עם אוסטיאופורוזיס במהלך מגפת COVID-19.

המסמך המשותף פורסם בשילוב מומחים מטעם ה-American Society for Bone and Mineral Research, ה-American Association of Clinical Endocrinologists, ה-Endocrine Society, ה-European Calcified Tissue Society וה-National Osteoporosis Foundation.

בין ההמלצות הכלליות תומכים המומחים בהתחלת טיפול פומי בביספוספנטים במהלך ביקור טלפוני או ביקור מצולם, ללא דחייה בחולים בסיכון גבוה לשברים. עוד מציינים המומחים כי בדומה לפרוצדורות אלקטיביות אחרות, יש לדחות השלמת בדיקות צפיפות עצם.

באשר לחולים אשר כבר נוטלים טיפול כנגד אוסטיאופורוזיס, ההמלצה היא להמשיך בטיפול ככל הניתן. אין הוכחות כי טיפול לאוסטיאופורוזיס מוביל לעליה בסיכון לחומרת COVID-19 או משנה את מהלך המחלה. עם זאת, הזיהום הנגיפי עשוי להביא לעליה בסיכון לסיבוכי קרישיות-יתר ולכן יש לנקוט משנה זהירות בטיפול באסטרוגן או Raloxifene.

במאמר נפרד שפורסם כמכתב לעורך בכתב העת Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism באשר ל-Raloxifene, נכתב כי בשל הסיכון המוגבר לאירועים תרומבואמבוליים על-רקע COVID-19, כדאי להפסיק את הטיפול ב-Raloxifene, הכרוך גם הוא בסיכון דומה.

ההצהרה המשולבת מכירה במדיניות ריחוק חברתי ולכן ממליצה להימנע מבדיקות דם סטנדרטיות טרם מתן טיפול תוך-ורידי בביספוספנטים ו/או Denosumab, במידה ובדיקות המעבדה הקודמות היו תקינות ומצבו של החולה מוגדר כיציב. עם זאת, הערכה מעבדתית מומלצת בחולים עם תפקוד כלייתי משתנה ובאלו בסיכון מוגבר להתפתחות היפרקלצמיה.

ההצהרה כוללת אפשרויות חליפיות למתן טיפול פראנטרלי לאוסטיאופורוזיס, כולל מחוץ למרפאות, בבית החולים, הזרקה עצמית בבית או דוכנים להזרקה.

בכל החולים בהם חלה הפרעה בטיפול התרופתי הכותבים ממליצים על הערכה חוזרת תדירה במטרה להשיב את תכנית הטיפול המקורית כאשר הנסיבות יאפשרו זאת.

בחולים תחת טיפול ב-Teriparatide או Abaloparatide שאינם יכולים להמשיך בטיפול, ההמלצה היא להשהות את הטיפול. במידה ולא מדובר בעיכוב של כמה חודשים, אזי ההמלצה היא ההמלצה היא לעבור זמנית לטיפול בביספוספנטים. באשר לאלו המטופלים ב-Romosozumab שאינם יכולים להמשיך לקבל את הטיפול, ההמלצה היא להשהות את הטיפול ולעבור זמנית לטיפול פומי בביספוספנטים. לבסוף, המומחים בטוחים כי לא צפויות השלכות שליליות משמעותיות עקב עיכוב במתן ביספוספנטים הניתנים דרך הוריד, גם אם מדובר בעיכוב של כמה חודשים.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה