Cholesterol/Lipid disorders

טיפול בויקטוזה מגן מפני אירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם סוכרת מסוג 2 וסיכון גבוה למחלות לב וכלי דם (JAMA Cardiology)


במאמר שפורסם בכתב העת JAMA Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות ניתוח פוסט-הוק של מחקר LEADER (Liraglutide Effect and Action in Diabetes: Evaluation of Cardiovascular Outcome Results) מהן עולה כי הטיפול ב-Liraglutide (ויקטוזה) מלווה בהפחתת כלל האירועים הקרדיווסקולאריים המג’וריים, בהשוואה לפלסבו בחולים עם סוכרת מסוג 2 וסיכון גבוה לאירועים קרדיווסקולאריים.

מטרת המחקר הייתה לבחון אם טיפול בויקטוזה מלווה בהפחתת הופעה ראשונה או חוזרת של אירועים קרדיווסקולאריים מג’וריים, בהשוואה לטיפול-דמה, בחולים עם סוכרת מסוג 2 וסיכון גבוה לאירועים קרדיווסקולאריים.

ניתוח פוסט-הוק זה כלל נתונים אודות חולים עם סוכרת מסוג 2 ומחלה קרדיווסקולארית ידועה או בסיכון גבוה לתחלואה קרדיווסקולארית, אשר גויסו מ-410 אתרים ב-32 מדינות בין אוגוסט 2010 ועד דצמבר 2015. המשתתפים חולקו באקראי ביחס 1:1 לטיפול בויקטוזה (מינון של עד 1.8 מ”ג ביום) או פלסבו, אשר ניתנו בשילוב עם טיפול סטנדרטי, למשך 3.5-5.0 שנים.

התוצא העיקרי היה סיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים (Major Adverse Cardiovascular Events, או MACE), אשר כללו תמותה קרדיווסקולארית, אוטם לבבי לא-פטאלי ואירוע מוחי לא-פטאלי. עוד בחנו החוקרים תוצא נרחב יותר (Expanded MACE) אשר כלל בנוסף רה-וסקולריזציה כלילית ואשפוז עקב אי-ספיקת לב או אנגינה לא-יציבה וכן כל תוצא סיום בנפרד.

מחקר LEADER כלל 9,340 משתתפים (64.3% גברים, גיל ממוצע של 64.3 שנים), אשר אובחנו עם 1,605 אירועים קרדיווסקולאריים מג’וריים (1,302 אירועים קרדיווסקולאריים ראשונים ו-303 אירועים חוזרים). חולים בהם אובחנו אירועים קרדיווסקולאריים מג’וריים היו מבוגרים יותר וסבלו מסוכרת למשך פרק זמן ארוך יותר, בהשוואה לאלו ללא אירועים אלו במהלך המחקר.

בהשוואה לקבוצת הפלסבו, בקבוצת המטופלים בויקטוזה תועדו שיעורים נמוכים יותר של אירוע קרדיווסקולארי מג’ורי ראשון (694 לעומת 608 מקרים, בהתאמה) או חוזר (176 לעומת 127 מקרים, בהתאמה).

הטיפול בויקטוזה לווה בירידה יחסית של 15.7% בסיכון לכלל אירועים קרדיווסקולאריים מג’וריים (יחס סיכון של 0.84, רווח בר-סמך 95% של 0.76-0.93) וירידה יחסית של 13.4% בסיכון לתוצא הסיום המורחב, אשר כלל גם רה-וסקולריזציה כלילית ואשפוז עקב אי-ספיקת לב או אנגינה לא-יציבה (יחס סיכון של 0.87, רווח בר-סמך 95% של 0.81-0.93), בהשוואה לפלסבו. 

עוד מדווחים החוקרים כי בהשוואה לפלסבו, הטיפול בויקטוזה לווה בסיכון מופחת למרבית תוצאי הסיום הקרדיווסקולאריים כאשר נבחנו בנפרד.

ממצאי המחקר תומכים בתועלת של טיפול בויקטוזה להפחתת הסיכון לאירועים קרדיווסקולאריים בחולים עם סוכרת מסוג 2 וסיכון גבוה למחלות לב וכלי דם.

JAMA Cardiol. 2019;4(12):1214-1220.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה