חדשות

צריכת יומית של מוצרי חלב אינה משפרת חוזק עצם בנשים (Menopause)

04/06/2020

 

צריכה יומית של מוצרי חלב לא הובילה לשיפור צפיפות המינראלים של העצם או להפחתת הסיכון לשבר אוסטיאופורוטי בנשים סביב תקופת המנופאוזה, כך עולה מניתוח חדש של ממצאי מחקר SWAN (Study of Women's Health Across the Nation) שפורסמו בכתב העת Menopause.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי במחקר קודם הם זיהו חלון זמן קריטי לפני-מנופאוזה בו לתוספי סידן תתכן חשיבות רבה. מטרתם כעת הייתה לבחון את השינוי בצפיפות העצם בעמוד השדרה המותני ובצוואר הירך ואת הסיכון לשברי עצמות על-פי תדירות צריכת מוצרי חלב בקרב נשים לאורך תקופת המעבר למנופאוזה.

 

החוקרים התבססו על נתוני מחקר SWAN והתמקדו ב-3,302 נשים בגילאי 42-53 שנים, אשר היו לפני-מנופאוזה או בשלב מוקדם בתקופת פרי-מנופאוזה. גודל המדגם להערכת השינוי השנתי בצפיפות העצם והערכת שכיחות שברים עמד על 1,955 נשים.

 

שאלוני תזונה שימשו בתחילת המחקר, בביקור החמישי ושוב בביקור התשיעי במטרה לתעד את הצריכה היומית של מוצרי חלב, לצד מוצרי מזון אחרים. החוקרים סיווגו את הצריכה הכוללת של מוצרי חלב לארבע קטגוריות: פחות מ-0.5, 0.5-1.5, 1.5-2.5 או 2.5 מנות ומעלה ביום או לשתי קטגוריות: עד 1.5 מנות ביום או 1.5 מנות יומיות ומעלה.

 

ניתוח סטטיסטי שימש להערכת הקשר בין צריכת מוצרי חלב ובין קצב הירידה בצפיפות העצם לאחר עשר שנים בצוואר הירך ובעמוד השדרה המותני. עוד בחנו החוקרים את הסיכון לשברים לא-טראומטיים.

 

מהנתונים עלה כי צריכת מוצרי חלב לא הובילה לשיפור צפיפות המינראלים של העצם ולא הפחיתה את הסיכון לשברים אוסטיאופורוטיים בנשים ללא תלות בשלב סביב תקופת המנופאוזה.

 

לסיכום, בקרב נשים בתקופת מעבר למנופאוזה, צריכת מוצרי חלב לא נקשרה עם אובדן צפיפות עצם בצוואר הירך או בעמוד השדרה וכן לא זוהה קשר בין צריכת מוצרי חלב ובין הסיכון לשברים.

 

Menopause. Published online May 11, 2020

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2020 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני