Cholesterol/Lipid disorders

האם נטילת חומצות שומן אומגה שלוש או וויטמין D עשוי למנוע התפתחות פרפור פרוזדורים? (JAMA)

מנתונים שפורסמו בכתב העת Journal of the American Medical Association עולה כי יתכן קשר תלוי-מינון בסיכון לפרפור פרוזדורים עם נטילת חומצות שומן אומגה-שלוש. מנתוני מחקר VITAL RHYTHM עולה כי נטילת מינון נמוך של חומצות שומן אומגה שלוש או תוספי וויטמין D לא השפיע משמעותית על הסיכונים להתפתחות פרפור פרוזדורים.

מטרת המחקר הייתה לבחון את ההשפעות של נטילה ארוכת-טווח של חומצת שומן אומגה שלוש וויטמין D על היארעות פרפור פרוזדורים. מדגם המחקר כלל נשים וגברים בגילאי 50 שנים ומעלה, ללא היסטוריה של מחלות לב וכלי דם, ממאירות, או פרפור פרוזדורים. המשתתפים במחקר חולקו באקראי לאחת מארבע קבוצות: 6,272 חולים חולקו לקבוצה שנטלה EPA במינון 460 מ”ג/יום עם DHA במינון 380 מ”ג/יום וויטמין D במינון 2000 יחידות בינלאומיות ביום; 6,270 חולים נטלו EPA-DHA ופלסבו; 6,281 חולים נטלו ויטמין D עם פלסבו; ו-6,292 חולים נטלו פלסבו עם פלסבו.

התוצא העיקרי היה היארעות פרפור פרוזדורים כפי שתועדה ברשומות הרפואיות.

לאורך חציון של 5.3 שנות מעקב, שיעורי היארעות פרפור פרוזדורים בכלל אוכלוסיית המחקר עמדו על 3.6% (900 משתתפים).

בהשוואת EPA-DHA אל מול פלסבו, שיעורי היארעות פרפור פרוזדורים עמדו על 3.7% לעומת 3.4%, בהתאמה (יחס סיכון של 1.09, p=0.19). בהשוואת ויטמין D מול פלסבו, היארעות פרפור פרוזדורים עמדה על 3.7% לעומת 3.4%, בהתאמה (יחס סיכון של 1.09, p=0.19). לא תועדה עדות לאינטראקציה בין חומצות שומן אומגה שלוש וויטמין D.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בקרב מבוגרים בגילאי 50 שנים ומעלה, טיפול ב-EPA-DHA או וויטמין D3, בהשוואה לפלסבו, לא הוביל להבדל משמעותי בסיכון להיארעות פרפור פרוזדורים לאורך חציון מעקב של למעלה מחמש שנים. ממצאי המחקר אינם תומכים בשימוש בחומצות שומן אומגה שלוש או וויטמין D במטרה למנוע את התפתחות הפרעת הקצב.

JAMA. Published online March 16, 2021.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה