חדשות

מה בין מגנזיום בתזונה ובין מיגרנה במבוגרים? (Headache)

23/03/2021

 

מנתונים שפורסמו בכתב העת Headache עולה כי צריכה לא-מספקת של מגנזיום בתזונה מלווה בסיכון מוגבר למיגרנה במבוגרים בגילאי 20-50 שנים בארצות הברית.

 

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחקרים קודמים מצאו כי תוספי מגנזיום עשויים לסייע במניעת מיגרנה. ידוע כי הצריכה התזונתית של מגנזיום לוקה בחסר בחלקים גדולים של הציבור האמריקאי. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לכמת את הצריכה התזונתית והצריכה הכוללת (תזונה + תוספים) של מגנזיום בקרב מבוגרים עם מיגרנה או כאבי ראש חמורים בארצות הברית ולקבוע את הקשר בין צריכת מגנזיום ובין שכיחות מיגרנה וכאבי ראש.

 

מחקר החתך כלל 3,626 משתתפים בגילאי 20-50 שנים שלקחו חלק בסקר NHANES (National Health and Nutrition Examination Survey) לשנים 2001-2004. נוכחות מיגרנה או כאב ראש חמור במהלך שלושת החודשים האחרונים נקבעה על-סמך שאלונים. המשתתפים סווגו לקבוצת חולי מיגרנה (905 חולים) או לקבוצת ביקורת (2,721 משתתפים). ראיונות ממוקדים שימשו להערכת צריכת המגנזיום בתזונה ו/או בתוספים.

 

צריכה תזונתית ממוצעת של מגנזיום הייתה מתחת להקצאה התזונתית המומלצת בקרב חולים עם מיגרנה. עמידה ביעד הצריכה המומלצת של מגנזיום לוותה בסיכויים נמוכים יותר למיגרנה (יחס סיכויים של 0.83, p=0.035).

 

החוקרים זיהו קשר בין צריכת מגנזיום ברבעון העליון ובין סיכויים נמוכים יותר למיגרנה, בהשוואה לאלו ברבעון התחתון של צריכת מגנזיום בתזונה (יחס סיכויים של 0.76, p=0.006) או צריכה כוללת של מגנזיום (יחס סיכויים של 0.78, p=0.042).

 

ממצאי המחקר מעידים על שכיחות גבוהה של צריכה לא-מספקת של מגנזיום בקרב מבוגרים עם מיגרנה בארצות הברית. החוקרים קוראים להשלים מחקרים פרוספקטיביים במטרה לקבוע את החשיבות של צריכת מגנזיום בתזונה על מיגרנה.

 

Headache. 2021;61(2):276-286.

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

© e-Med 2021 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני