Cholesterol/Lipid disorders

שנת לילה טובה מלווה בסיכון מופחת להפרעות קצב לב (J Am Coll Cardiol)

שינה טובה לאורך הלילה מלווה בסיכון מופחת להפרעות קצב לב, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of the American College of Cardiology.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי עוד ועוד עדויות קושרות בין הרגלי שינה ובין הסיכון להפרעות קצב, אך מרבית המחקרים הקודמים התמקדו בהתנהגות שינה פרטנית ולא לקחו בחשבון את מכלול דפוסי השינה. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון באופן פרוספקטיבי את הקשר בין דפוסי שינה בריאים ובין הסיכון להפרעות קצב לב ב-403,187 משתתפים ממאגר UK Biobank.

דפוס שינה בריא הוגדר על-פי כרונוטייפ, משך שינה, נדודי שינה, נחירות וישנוניות במהלך שעות היום. החוקרים חישבו מדד סיכון גנטי משוקלל לפרפור פרוזדורים.

מהנתונים לאחר תקנון למשתנים דמוגרפיים, אורח חיים וגורמי סיכון גנטיים עולה כי דפוס השינה הבריא לווה בסיכון מופחת משמעותית בהיקף של 29% לפרפור/רפרוף פרוזדורים (יחס סיכון בהשוואת הקטגוריות הקיצוניות עמד על 0.71, רווח בר-סמך 95% של 0.64-0.80) ובסיכון נמוך ב-35% לברדיאריתמיות (יחס סיכון של 0.65, רווח בר-סמך 95% של 0.54-0.77), אך לא תועד קשר עם הסיכון להפרעות קצב חדריות.

החוקרים מדווחים כי נטה גנטית לפרפור פרוזדורים השפיעה משמעותית על הקשר בין דפוס שינה בריאה ובין הסיכון לפרפור פרוזדורים (p=0.017). הקשר ההפוך בין דפוס שינה בריאה ובין הסיכון לפרפור פרוזדורים היה בולט יותר בקרב אלו עם סיכון גנטי נמוך יותר לפרפור פרוזדורים.

ממצאי המחקר מצביעים על קשר בין דפוסי שינה בריאה ובין סיכון נמוך יותר לפרפור פרוזדורים וברדיאריתמיות, ללא תלות בגורמי סיכון מקובלים, כאשר הקשר עם פרפור פרוזדורים הושפע גם מנטיה גנטית.

J Am Coll Cardiol. 2021;78:1197-1207

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה