Cholesterol/Lipid disorders

הקרן הישראלית למדע העניקה לפרופ? מרטין אליס מענק על פיתוח כלי עזר המבוסס על בינה מלאכותית לניהול פרפור פרוזדורים

בטקס חגיגי של הקרן הישראלית למדע שהתקיים ביום ג’ בירושלים הוענק מענק בסכום של 3 מיליון  לפרופ’ מרטין אליס, מנהל המכון ההמטולוגי ובנק הדם במרכז הרפואי מאיר מקבוצת כללית ויו”ר האיגוד הישראלי להמטולוגיה ורפואת עירויים, אשר יוביל  עם צוות חוקרים בכיר מאוניברסיטת בן-גוריון, מכללת ספיר וענף הקהילה-מכבי שירותי בריאות, מחקר בנושא שיפור הטיפול בפרפור פרוזדורים באמצעות שיטות של בינה מלאכותית ועל פי העקרונות של רפואה מותאמת אישית ופיתוח כלי לשימוש קליני נרחב על ידי רופאים. מבין למעלה מ-100 מחקרים שהוגשו נבחרו 11 מחקרים לקבלת מענקים.

פרופ’ מרטין אליס: “פרפור פרוזדורים הנה הפרעת הקצב השכיחה ביותר. שכיחותה עולה עם הגיל והיא קשורה בתחלואה ותמותה כתוצאה ממחלת לב  וכן מקרישי דם העלולים לפגוע במוח ובאברים אחרים. מסיבות אלו ישנה חשיבות עליונה בטיפול נכון בגורמי סיכון לתחלואת לב, כגון: יתר לחץ דם, סוכרת, יתר שומנים ועוד, וכן לספק טיפול שימנע היווצרות קרישי דם בתוך הלב. על-מנת לתת טיפול מיטבי בכל המרכיבים הללו, חשוב לקחת בחשבון פרטים קליניים מרובים הייחודיים לכל חולה וחולה. ובנוסף, לכלול מידע לגבי תרופות, הרגלים ורקעים גנטיים רלוונטיים.”           
תמונה מורכבת זו יוצרת בעיה יומיומית לרופא המתמודד עם חולה עם פרפור פרוזדורים מפני ריבוי המשתנים השונים להם יש להתייחס. “עבודות מחקר שלנו אשר פורסמו בספרות הרפואית במהלך שש השנים האחרונות התמקדו בתחום טיפול מניעתי לקרישי דם בפרפור פרוזדורים והראו שאחוז ניכר מהחולים האמורים להיות מטופלים עם נוגדי קרישה אינם מקבלים תרופות אלו. יתרה על כך, חלק ניכר מהחולים המקבלים נוגדי קרישה מקבלים אותם במינון מופחת מחמת חשש לתופעות לוואי ובעיקר דימום. המשכנו להוכיח כי לסטיות הללו מהפרקטיקה המומלצת ישנו מחיר מבחינת תחלואה ותמותה עודפת.

ההשערה שלנו היא שאם נוכל ללמוד בשיטות ‘בינה מלאכותית’ בשילוב טכנולוגיות מחשוביות מתקדמות על בסיס מיליוני נתונים הנמצאים במאגר, נוכל לפתח אלגוריתמים ממוחשבים שיסייעו לרופאי הקצה לבחור בבטחה את מכלול התרופות להם זקוק כל חולה עם פרפור פרוזדורים באופן פרטני. אלגוריתמים אלה יושמו בשולחן העבודה במחשב של הרופא ויוודאו שכל חולה יקבל טיפול מותאם אישי אשר ימנע ממנו תחלואה ותמותה,” הסביר פרופ’ אליס.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה