Cognitive Function

דפוס הטיפול בנוגדי-קרישה פומיים והפרוגנוזה בקשישים עם פרפור פרוזדורים (J Thromb Thrombolysis)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Thrombosis and Thrombolysis מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בחולים לאחר גיל 80 שנים עם פרפור פרוזדורים, הסיכון לתמותה מכל-סיבה היה דומה עם טיפול בנוגדי-קרישה פומיים ישירים לעומת אנטגוניסטים לוויטמין K ולא תועדו הבדלים בסיכון לאירועים מוחיים או אירועי דמם מג’ורי.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין נתונים רבים אודות הקשר בין טיפול בנוגדי-קרישה פומיים והפרוגנוזה של קשישים עם פרפור פרוזדורים. כעת הם השלימו מחקר עוקבה רטרוספקטיבי והתמקדו בקשישים לאחר גיל 80 שנים עם אבחנה של פרפור פרוזדורים, אשר שוחררו מאשפוז במחלקה קרדיולוגית במרכז שלישוני בין השנים 2015 עד 2018.

התוצא העיקרי של המחקר היה שיעורי תמותה מכל-סיבה ותוצא סיום משני היה היארעות אירועים מוחיים ואירועי דמם מג’ורי, כאשר החוקרים בחנו את הקשר בין טיפול בנוגדי-קרישה פומיים ישירים לעומת אנטגוניסטים לוויטמין K ובין תוצאים אלו.

מדגם המחקר כלל 330 חולים עם פרפור פרוזדורים (גיל ממוצע של 83.9 שנים), מהם 53.3% טופלו בנוגדי-קרישה פומיים ישירים, 30% טופלו באנטגוניסטים לוויטמין K ו-16.7% לא קיבלו טיפול נוגד-קרישה. חולים תחת טיפול בנוגדי-קרישה פומיים היו במעקב לאורך חציון של 2.6 שנים.

הסיכון המתוקן לתמותה מכל-סיבה לא היה שונה משמעותית בין מטופלים בנוגדי-קרישה פומיים ישירים, בהשוואה למטופלים באנטגוניסטים לוויטמין K (יחס סיכון של 0.72, p=0.07). הסיכון לאירוע מוחי או דימום מג’ורי לא היה שונה משמעותית בין הקבוצות.

החוקרים מסכמים וכותבים כי מהנתונים עולה כי אין הבדל בין נוגדי-קרישה פומיים ישירים ובין אנטגוניסטים לוויטמין K בשיעורי תמותה מכל-סיבה, אירועי דמם מג’ורי או אירועים מוחיים בקשישים לאחר גיל 80 שנים עם פרפור פרוזדורים.

J Thromb Thrombolysis. 2021 Sep 25

לידיעה ב-PubMed

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה