Cognitive Function

אנשים שחלו בקורונה נמצאים בסיכון מוגבר לפתח סוכרת סוג 1 מכיוון שנגיף הקורונה עלול לפגוע בתאי לבלב המייצרים אינסולין (חדשות ABC)

קורונה

מחקרים חדשים מצאו כי אנשים שחלו בווירוס הקורונה עלולים לפתח סוכרת מסוג 1. הרופאים מדווחים כי רובם יחלימו ללא בעיות לטווח הארוך, אך מדגישים כמה חשוב להתגונן מנגיף הקורונה כדי להישמר ממחלות נוספות בעתיד.

מחקרים חדשים מצאו כי נגיף הקורונה עלול לגרום לסוכרת בנוסף לדלקת ריאות ובעיות בריאות נוספות. מחקר חדש מגלה כי הנגיף עלול להדביק ולהרוס תאים מסוימים החשובים לשמירה מפני סוכרת. חמושים בידע חדש זה, מדענים מנסים כעת להבין כיצד ניתן למנוע זאת בצורה הטובה ביותר בקרב חולי קורונה.

בסוכרת סוג 1 הגוף אינו מייצר מספיק אינסולין, בסוג 2, יש מספיק אינסולין אך הוא אינו פועל כראוי. מכיוון שהאינסולין מכניס את הסוכר ממחזור הדם לתאים, ירידה בייצור האינסולין או עמידות לאינסולין גורמת לרמות גבוהות של סוכרים או גלוקוז בדם. רמה גבוהה זו של גלוקוז, המכונה היפרגליקמיה, היא סימן ההיכר של סוכרת.

ד”ר פרנסיס קולינס ((Francis Collins, מנהל המכונים הלאומיים לבריאות: “מחקרים קודמים העלו כי נגיף הקורונה יכול להדביק תאי בטא אנושיים. הם הראו גם שהנגיף המסוכן יכול להשתכפל בתאי ביתא המייצרים אינסולין כדי ליצור יותר עותקים שלו ולהתפשט לתאים אחרים”.

בנוסף, מחקר חדש מבית הספר לרפואה של אוניברסיטת סטנפורד ואוניברסיטת וייל קורנל אישר את הקשר בין נגיף הקורונה לבין סוכרת. על ידי ניתוח דגימות נתיחה של אנשים שנפטרו בעקבות נגיף הקורונה, שני המחקרים המחישו את יכולתו של הנגיף להדביק תאי בטא בלבלב, להפחית את הפרשת האינסולין ולגרום למעשה סוכרת מסוג 1.

“הנגיף עלול להרוס את התאים בלבלב המייצרים אינסולין”, אומר פרופ’ חוליו ויינשטיין מנהל יחידת הסוכרת במרכז הרפואי וולפסון ורופא סוכרת בכיר במרכז DMC לטיפול בסוכרת. “זה מוריד את רמות האינסולין ואז מוביל ישירות לרמת סוכר גבוהה בדם ולסוכרת מסוג 1. מאובחני קורונה המגלים תסמינים של סוכרת כמו צמא קיצוני ועלייה במתן שתן, ירידה משמעותית במשקל שאינה מכוונת או עייפות קיצונית מומלץ להיבדק להימצאות סוכרת. לחולי סוכרת מומלץ להקפיד על רמות סוכר מאוזנות ולנטר את הסוכר באופן רציף באמצעות מד סוכר רציף ללא דקירות ובכך, להפחית סיכונים בעקבות מחלת הקורונה.  

למקור הדיווח :ABC NEWS

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה