Cognitive Function

טיפול ב-CPAP עשוי לשפר תפקוד קוגניטיבי בחולים עם דום נשימה חסימתי בשינה (Sleep)

בחולים עם דום נשימה חסימתי בשינה שאינם מטופלים וסובלים מהפרעה קוגניטיבית, טיפול במכשיר CPAP (Continuous Positive Airway Pressure) עשוי להביא לשיפור התפקוד הקוגניטיבי ודפוסי בדיקות EEG בשינה, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Sleep.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי דום נשימה חסימתי בשינה לא-מטופל מלווה בחסרים קוגניטיביים והפרעות באלקטרופיזיולוגיה של מוח. הם בחנו את ההשפעה של טיפול ב-CPAP על מדדי EEG בזמן שינה ועל התפקוד הקוגניטיבי.

מדגם המחקר כלל 162 חולים עם דום נשימה חסימתי בשינה (גיל ממוצע של 50 שנים, מדד Apnea:Hypopnea Index של 35) לפני ואחרי שישה חודשי טיפול ב-CPAP. מבחנים קוגניטיביים כללו הערכת זיכרון עבודה, קשב ממושך, יכולת ראיה מרחבית ותפקוד ניהולי. כל המשתתפים השלימו בדיקת שינה בתחילת המחקר ולאחר טיפול ב-CPAP. עוד הושלמה הערכה של דפוסי EEG בתת-קבוצה של 90 משתתפים.

מהנתונים עולה כי לאחר שישה חודשי טיפול ב-CPAP תועד שיפור בתפקוד הקוגניטיבי בכל התחומים הקוגניטיביים, זאת לצד שינויים בדפוסי EEG בזמן שינה, עדות להשפעה אפשרית של הטיפול על התפקוד הקוגניטיבי ועל האלקטרופיזיולוגיה של המוח.

ממצאי המחקר מצביעים על ההפיכות של חסרים קוגניטיביים ושינויים באלקטרופיזיולוגיה של המוח בעקבות טיפול במשך שישה חודשים בחולים עם דום נשימה חסימתי בשינה שלא טופלו בעבר.

Sleep, Jan 13, 2022

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה