Colorectal cancer

פגים מצויים בסיכון מוגבר לאשפוזים לבתי חולים במהלך תקופת הילדות (BMJ)

תינוקות שנולדו בשבוע מוקדם של ההיריון מצויים בסיכון מוגבר לאשפוזים לבתי חולים במהלך תקופת הילדות, בהשוואה לאלו שנולדו במועד, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת The BMJ.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין גיל ההיריון בעת הלידה ואת הסיכון לאשפוזים לבתי חולים עד גיל 10 שנים ואת השינוי בשיעור האשפוזים לאורך הילדות. הם התבססו על נתונים מבתי חולים באנגליה, כולל למעלה ממיליון לידות יחיד בין ינואר 2005 ועד דצמבר 2006.

התוצא העיקרי היה כלל האשפוזים לבתי חולים מהלידה ועד גיל 10 שנים, תמותה, או תום המחקר במרץ 2015. עוד בחנו החוקרים את הסיבה העיקרית לאשפוז.

מהנתונים עולה כי בתקופה שבין 1 בינואר 2005 ועד 31 במרץ 2015 תועדו 1,315,338 אשפוזים לבתי חולים ו-831,729 אשפוזים דחופים. החוקרים מציינים כי 525,039 מבין 1,018,136 ילדים (52%) אושפזו לבית חולים לפחות פעם אחת במהלך תקופת המחקר.

ממצאי המחקר העידו על קשר הדוק בין אשפז לבית חולים במהלך הילדות ובין גיל ההיריון בעת הלידה, כאשר בכל ילד שנולד לפני שבוע 38 להיריון תועד סיכון מוגבר משמעותית לאשפוז בשלב מאוחר יותר (סיכון יחסי של 1.19, רווח בר-סמך 95% של 1.16-1.22). במקרים של פגות קיצונית, לידה לפני שבוע 28 להיריון, נרשמה עליה של כמעט פי חמש בסיכון לאשפוז לבית חולים עד גיל 10 שנים, בהשוואה לאלו שנולדו במועד (סיכון יחסי של 4.92, רווח בר-סמך 95% של 4.58-5.30).

במהלך הינקות, שיעור האשפוזים של תינוקות שנולדו לפני שבוע 28 להיריון היה גבוה פי שש, בהשוואה לאלו שנולדו במועד (סיכון יחסי של 6.34, רווח בר-סמך 95% של 5.80-6.85) ובאלו שנולדו בשבוע 30 תועד סיכון גבוה ב-10% (סיכון יחסי של 1.10, רווח בר-סמך 95% של 1.08-1.11). עם זאת, עד גיל 10 שנים, יחסי הסיכון הללו פחתו ל-3.28 (רווח בר-סמך 95% של 2.82-3.82) ו-1.06 (רווח בר-סמך 95% של 1.03-1.08), בהתאמה.

בכל הגילאים, הסיבות המובילות לאשפוז כללו זיהומים, אך מחלות לא-זיהומיות במערכת העיכול ובמערכת הנשימה גם הובילו לעליה בהיקף הפניות לבתי חולים. בקרב תינוקות שנולדו לפני שבוע 28, הסיבה הנפוצה לאשפוז בגילאי 7-10 שנים הייתה הפרעות במערכת העצבים המרכזית, דוגמת שיתוק מוחין ואפילפסיה.

החוקרים כותבים כי יש מקום לגישות למניעה וטיפול בזיהומים בילדות המתמקדות בתינוקות שנולדו פגים וגם באלו שנולדו מספר שבועות לפני תאריך הלידה המשוער.

BMJ 2020

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הבטיחות של תיקון בקע מפשעתי לפני שחרור מיחידת טיפול […]

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

  • האם לרמות ויטמין D השפעה על תוצאות טיפולי פוריות בנשים צעירות? (Arch Gynecol Obstet)

    האם לרמות ויטמין D השפעה על תוצאות טיפולי פוריות בנשים צעירות? (Arch Gynecol Obstet)

    מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Archives of Gynecology and Obstetrics עולה כי בנשים עם חסר ויטמין D מספר ביציות באיסוף קטן יותר לעומת נשים ללא חסר ויטמין D ושכיחות גבוהה יותר של סוכרת הריונית, רמז להשפעה אפשרית של חסר ויטמין D על הריונות לאחר טיפולי פוריות ותוצאות פרינטאליות בנשים ללא תסמונת שחלות פוליציסטיות עם […]

  • חשיפה תוך-רחמית לאופיואידים עלולה לפגוע בגדילת העובר (Acta Paediatr)

    חשיפה תוך-רחמית לאופיואידים עלולה לפגוע בגדילת העובר (Acta Paediatr)

    במאמר שפורסם בכתב העת Acta Paediatrica מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי חשיפה תוך-רחמית לטיפול אחזקה אימהי באופיואידים עלולה לפגוע בגדילת העובר. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין מידע רב אודות ההשפעה של טיפול אחזקה אימהי באופיואידים על ילדים. הם השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת הגדילה של העובר והמצב הבריאותי לאחר חשיפה תוך-רחמית […]

  • ההשפעה של פעילות טרשת נפוצה אצל האם על התוצאות ביילודים (Mult Scler Relat Disord)

    ההשפעה של פעילות טרשת נפוצה אצל האם על התוצאות ביילודים (Mult Scler Relat Disord)

    במאמר שפורסם בכתב העת Multiple Sclerosis and Related Disorders מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בנשים עם טרשת נפוצה עם פעילות מחלה במהלך ההיריון לא תועד סיכון מוגבר משמעותית לסיבוכים ביילוד, בהשוואה לנשים עם טרשת נפוצה ללא מחלה פעילה. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי טרשת נפוצה אצל האם נקשרה עם סיכון מוגבר […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה