Colorectal cancer

מתן תוספי ויטמין E אינו משפר תוצאות טיפול בסרטן מעי גס ורקטום (מתוך אתר ResearchSquare)

מנתונים חדשים שפורסמו באתר ResearchSquare וטרם עברו סיקור עמיתים עולה כי הוספת ויטמין E (δ-tocotrienol) למשלב FOLFOXIRI (5-Flurouracil, Oxaliplatin, Irinotecan) לא הוביל להארכה משמעותית של משך הזמן עד לאשפוז ראשון או לשיפור פרופיל הרעילות. אמנם הוספת ויטמין D הדגימה השפעה מגנה אפשרית על העצבים, כולל נוירופתיה היקפית, אך לא תועד שיפור בהישרדות ללא-התקדמות או הישרדות כוללת.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי סרטן מעי גס ורקטום הינו הגורם המוביל השני בשכיחותו לתמותה על-רקע ממאירות במדינות מפותחות, עם שיעורי הישרדות כוללים לאחר חמש שנים של 55-60%. טיפול כימותרפי משולש משמש לטיפול במקרים גרורתיים ומלווה בתוצאות טובות יותר מטיפול כפול, אך זאת על חשבון רעילות גדולה יותר. הפחתת הרעילות עשויה לשפר את הסבילות ורצף הטיפול.

מדגם המחקר כלל 70 חולים עם סרטן מעי גס ורקטום גרורתי, אשר חולקו באקראי לקבלת FOLFOXIRI עם δ-tocotrienol או FOLFOXIRI עם פלסבו. התוצא העיקרי היה מרווח הזמן עד לאשפוז או תמותה במהלך טיפול כימותרפי.

חציון מרווח הזמן עד לאשפוז ראשון או תמותה עמד על 3.7 חודשים בזרוע הפלסבו, אך טרם נקבע בזרוע δ-tocotrienol (יחס סיכון של 0.70, P = 0.29). שיעור החולים שאושפזו או הלכו לעולמם בתוך 7 חודשים מתחילת הטיפול עמד על 57% בזרוע הפלסבו לעומת 42% בזרוע δ-tocotrienol (p=0.15).

מתחילת טיפול FOLFOXIRI ועד חודש לאחר סיום הטיפול תועדו 32 אשפוזים בזרוע הפלסבו, בהשוואה ל-25 אשפוזים בזרוע ההתערבות. חציון משך האשפוז עמד על 5.8 ימים בזרוע הפלסבו ועל 5.9 ימים בזרוע δ-tocotrienol (P=0.92).

האירועים החריגים/רעילות הנפוצים ביותר כללו בחילות, שלשול, נוירופתיה היקפית תחושתית, כאב, עייפות ואנמיה (דרגה 1 או 2). רעילות בדרגה 3 או 4 לא הייתה נפוצה, למעט נויטרופניה. החוקרים מדגישים כי לא תועדו מקרים של נוירופתיה תחושתית היקפית בדרגה 3 או 4.

במהלך טיפול FOLFOXIRI מינון Oxaliplatin הופחת ב-24 חולים (71%) בזרוע הפלסבו וב-17 חולים (47%) בזרוע δ-tocotrienol (p=0.047).

התקדמות מחלה תועדה ב-62 חולים (89%), כולל ב-48% מהחולים בזרוע הפלסבו ו-52% מאלו בזרוע ההתערבות. חציון הישרדות ללא-התקדמות בזרוע הפלסבו עמד על 9.2 חודשים ובזרוע ההתערבות עמד על 9.5 חודשים (יחס סיכון של 1.08, p=0.77).

חציון ההישרדות הכוללת עמד על 23.3 חודשים בזרוע הפלסבו ועל 22.3 חודשים בזרוע ההתערבות (יחס סיכון של 1.1, p=0.76). שיעורי ההישרדות לאחר שלוש שנים עמדו על 41% בזרוע הפלסבו ועל 37% בזרוע δ-tocotrienol.

החוקרים כותבים כי הוספת δ-tocotrienol לטיפול כימותרפי סטנדרטי עשויה להפחית את הרעילות על-רקע הטיפול הכימותרפי, כולל נוירופתיה היקפית, לצד היקף קטן יותר של הפחתות מינון Oxaliplatin, אך אלו לא תורגמו להבדלים בהישרדות ללא-התקדמות או בהישרדות הכוללת של החולים.

מתוך אתר ResearchSquare

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה