Colorectal cancer

מחקר חדש מצא: ניטור סוכר תכוף באמצעות מערכת פלאש לניטור סוכר מסייע באיזון הסוכרת (הודעת פריסטייל ליברה)

מחקר ישראלי חדש הפורסם בעיתון היוקרתי Endocrine Practice המבוסס על נתונים שנאספו במשך שש שנים מראה קשר בין תדירות סריקות של רמות הסוכר בעזרת מערכת פריסטייל ליברה למדדי סוכר טובים יותר. הממצאים החשובים מסייעים להבנת הקשר בין תדירות הניטור לאיזון הסוכרת

מחקר ישראלי בהשתתפות רופאים ישראליים מובילים בתחום הסוכרת מצא כי ככל שסוכרתיים סרקו יותר את רמות הסוכר בעזרת מערכת “פריסטייל ליברה” במהלך היום, כך מדד ה-HbA1c (המשקף את ממוצע רמות הסוכר ב-3 החודשים האחרונים) היה טוב יותר. כמו כן, ככל שהמשתתפים סרקו יותר הם היו יותר זמן בטווח סוכר תקין (70-180). עוד נתון מעניין שנמצא במחקר – בישראל מבצעים יותר סריקות בממוצע בעזרת המערכת בהשוואה למדינות אחרות בעולם.

הנתונים מהמחקר נלקחו בצורה אנונימית מ-12,370 קוראים בין השנים 2014 עד 2020. המשתתפים במחקר חולקו לקבוצות לפי תדירות הסריקות היומית ולאחר מכן, בוצעה השוואה של נתוני הקבוצה שסרקה הכי הרבה לקבוצה שסרקה הכי מעט.

במסגרת המחקר, נמצאו ממצאים מעניינים במיוחד אשר הראו כי ניטור עצמי תכוף קשור לשמירה טובה  על רמות סוכר מאוזנות. מטרת המחקר הייתה לבדוק את דפוסי ההתנהגות והשימוש במערכת וכיצד אותם דפוסים משפיעים על איזון רמות הסוכר של המטופלים. המחקר בדק את נתוני ה ה-HbA1c (המשקף את ממוצע רמות הסוכר ב-3 החודשים האחרונים) המחושב על ידי המערכת ואת הזמן שהסוכר נמצא בטווח התקין בדם (Time in range). התוצאות הראו כי עבור סוכרתיים שהשתמשו יותר במערכת וסרקו יותר את רמות הסוכר, נשמרו יעדים גליקמיים טובים בהשוואה לאלו שסרקו פחות. ידוע כי השגת יעדי האיזון תורמת לניהול אורח חיים בריא יותר ומניעת סיבוכים של המחלה.

עוד נמצא במחקר כי הסוכרתיים בישראל סורקים את רמות הגלוקוז בממוצע במשך 15 פעמים ביום.  וכי ככל שסורקים יותר, כך רמות ה- HbA1c (המוגלובין המסוכרר) היה נמוך יותר. בקבוצה שסרקה הכי מעט הממוצע של ה HbA1c – היה 7.6% ואילו הקבוצה שסרקה הכי הרבה הממוצע היה 6.7% בנוסף, הקבוצה שסרקה הכי הרבה הייתה יותר זמן משמעותית בטווח המטרה (רמת סוכר בין 70 ל-180 מ”ג/ד”ל) בהשוואה לקבוצה שסרקה פחות. המסקנה הייתה, ככל שתדירות הסריקות הייתה גבוהה יותר כך מדד ה-A1C היה נמוך יותר בצורה משמעותית והביאה לתוצאות הרבה יותר טובות בקבוצה שסרקה הכי הרבה.

נתוני ה-TIR (Time In Range=זמן בטווח המטרה) הראו כי הסורקים בכמות גבוהה יותר שמרו על טווח תקין כאשר מתחת לרמת סוכר-70 הוא מצב מסוכן היפוגליקמיה ומעל רמת סוכר של-180 מצב של רמת סוכר גבוהה מהטווח הרצוי. הקבוצה שסרקה הכי הרבה שמרה על רמות סוכר מאוזנות ב-70% מהזמן, לעומת שאר העולם שם היו נתונים של 53%-67%.

המסקנה העיקרית מהמחקר הייתה כי משתמשי מערכת פריסטייל ליברה בישראל מאוזנים יותר יחסית למדינות אחרות, והאיזון היה טוב יותר ככל שתדירות הסריקות עלתה.

ד”ר רועי אלדור (בתמונה) מהמכון לאנדוקרינולוגיה, מטבוליזם ולחץ דם גבוה במרכז הרפואי סוראסקי בתל אביב והפקולטה לרפואה סאקלר באוניברסיטת תל אביב שהיה שותף מוביל במחקר: “תוצאות המחקר מלמדות אותנו איך עלינו להדריך ולהנחות את המטופלים על מנת להפיק את המירב מהטכנולוגיה בכדי להגיע לאיזון סוכר הדוק. מטופל אשר משתמש במערכת באופן תדיר ומודד את רמת הסוכר בערך 15 פעמים ביום (לפחות פעם בשעה בזמן הערנות) מגיע בדרך כלל ליעד איזון הסוכר המומלץ. האפשרות למדוד סוכר ללא דקירה מהווה יתרון משמעותי לעומת מדידת סוכר בדם. במדידה בדם הבדיקה נעשית בדקירה לא נעימה (ולרוב כואבת) ולכן לא ניתן לעקוב באופן כה הדוק אחר רמות הסוכר לאורך היממה.הדבר חשוב במיוחד במטופלים המשתמשים באינסולין בזריקות רבות לאורך היממה. הם צריכים לקבל החלטות טיפוליות בכל שעות היממה- להחליט על מינון האינסולין ולזהות ערכי סוכר גבוהים ונמוכים.  מערכת כזו מאפשרת להם לשלוט בצורה טובה יותר ברמות הסוכר ובנוסף מהווה  שיפור משמעותי באיכות חייהם”.

החל מינואר 2018, מערכת הפריסטייל ליברה ממומנת לסוכרתיים מסוג 1 על ידי סל הבריאות. והחל מהשנה, הוכללה בסל הבריאות הישראלי גם עבור סוכרתיים מסוג 2 המטופלים במספר זריקות אינסולין ביום.

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה