Colorectal cancer

מתן נוגדי-קרישה מפחית סיכון לאירוע מוחי או תרומבואמבוליזם בחולים עם פרפור פרוזדורים משנית לתירוטוקסיקוזיס (Endocr Connect)

במאמר שפורסם בכתב העת Endocrine Connections מדווחים חוקרים מסינגפור על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי מתן נוגד-קרישה מפחית את הסיכון לאירוע מוחי איסכמי ותרומבואמבוליזם סיסטמי בחולים עם פרפור פרוזדורים משנית לתירוטוקסיקוזיס.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין עדויות רבות באשר ליעילות והבטיחות נוגדי-קרישה במניעת אירוע מוחי ואירועים תרומבואמבוליים בחולים עם פרפור פרוזדורים משנית לתירוטוקסיקוזיס. במסגרת המחקר הנוכחי הם בחנו את היעילות והבטיחות של נוגדי-קרישה בחולים עם פרפור פרוזדורים משנית לתירוטוקסיקוזיס.

החוקרים ערכו חיפוש בספרות הרפואית וזיהו מחקרים תצפיתיים והתערבותיים שפורסמו עד 25 בנובמבר בשנת 2020 להשוואת טיפול נוגד-קרישה אל מול טיפולים אחרים, פלסבו, או ללא טיפול, בחולים עם פרפור פרוזדורים משנית לתירוטוקסיקוזיס.

החיפוש הוביל לזיהוי 23,145 מחקרים, כאשר בסופו של דבר הסקירה כללה מחקר אקראי-מבוקר אחד ושמונה מחקרי עוקבה. החוקרים השלימו ניתוח סטטיסטי שכלל מידע אודות 3,443 משתתפים ו-277 אירועים.

מהנתונים עולה כי טיפול בנוגדי-קרישה בחולים עם פרפור פרוזדורים משנית לתירוטוקסיקוזיס הפחית את הסיכון לאירוע מוחי איסכמי ותרומבואמבוליזם סיסטמי בשיעור של 3% (רווח בר-סמך 95% של 1-6%). הטיפול בקומדין עשוי למנוע אירוע מוחי איסכמי בחולים עם פרפור פרוזדורים משנית לתירוטוקסיקוזיס במידה ומדד CHADS2-VASc עולה על נקודה אחת וכאשר פרפור פרוזדורים נמשך מעבר לשבעה ימים.

הטיפול בנוגדי-קרישה פומיים ישירים עשוי להיות מלווה בשיעור דימומים נמוך יותר, בהשוואה לטיפול בקומדין.

ממצאי המחקר מעידים על היעילות והבטיחות של טיפול בנוגדי-קרישה בחולים עם פרפור פרוזדורים משנית לתירוטוקסיקוזיס.

Endocr Connect. 2022 Apr 1

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה