Constipation

פיזיותרפיה מביאה להקלה בעצירות בילדים (Gastroenterology)

תרגילי פיזיותרפיה הממוקדים בשרירי רצפת האגן מובילים להקלה בעצירות תפקודית בילדים מעל ומעבר לטיפול רפואי סטנדרטי, כך עולה מתוצאות מחקר רב-מרכזי, שפורסמו במהלך חודש ספטמבר בכתב העת Gastroenterology.

במסגרת המחקר חולקו באקראי 53 ילדים, בגילאי 5-16 שנים, לטיפול רפואי סטנדרטי (26 חולים), שכלל הדרכה ומשלשלים, או לטיפול סטנדרטי עם פיזיותרפיה ספציפית (27 חולים). כל המשתתפים אובחנו עם עצירות תפקודית לפי קריטריוני Rome III בבתי חולים בהולנד בין דצמבר 2009 ועד מאי 2014.

הילדים וההורים בקבוצת הביקורת קיבלו הדרכה וייעוץ תזונתי. בנוסף, הילדים התבקשו לא להתאפק כאשר חשו צורך בהתרוקנות, וקיבלו הוראה לשבת על האסלה באופן רגוע למשך לפחות חמש דקות לאחר שלוש הארוחות העיקרית, עם לחיצה עדינה, במידת הצורך, באמצעות מושב אסלה או הדום. רופאי הילדים דנו גם באשר ליומני פעילות מעיים ומתן שתן ונתנו מרשם למשלשלים לפי הצורך.

במהלך ששת חודשי המחקר, המשתתפים השלימו שישה מחזורי טיפול. המאפיינים הקליניים של הילדים בשתי הקבוצות היו דומים בתחילת המחקר: 41.5% מהילדים התרוקנו פחות משלוש פעמים בשבוע, 56.6% סבלו מאי-נקיטת צואה, 60.4% דיווחו על יציאות קשות או כואבות, ב-50.9% תועדה כמות צואה גדולה, 45.3% דחו התרוקנות וב-26.4% זוהה גוש צואה נמוש.

כל 53 הילדים למעט אחד קיבלו טיפול במשלשלים, 47 סבלו מעצירות במשך שישה חודשים ומעלה.

לאחר שישה חודשי טיפול, 92.3% מהילדים בקבוצת ההתערבות ו-63.0% מהילדים בקבוצת הביקורת לא סבלו עוד מעצירות תפקודית, לפי קריטריוני Rome III (יחס סיכון מתוקן של 11.7), תוצא שהוא כעיקרי במחקר. העדר כל ששת קריטריוני Rome III דווח באופן דומה ב-24 המשתתפים בקבוצת ההתערבות, אך רק ב-12 מהמשתתפים בקבוצת הביקורת (44.4%) (יחס סיכויים מתוקן של 21.0).

בנוסף, 65.4% מהילדים בקבוצת ההתערבות לא נטלו עוד משלשלים, זאת בהשוואה ל-37% מהילדים בקבוצת הטיפול הסטנדרטי (יחס סיכויים מתוקן של 6.5).

באשר לתוצאי סיום משניים, השיפור היה גדול יותר בקבוצת טיפולי פיזיותרפיה בכל המדדים שנבחנו, למעט שאלוני קשיים וכוח, שלא הדגימו הבדלים בין הקבוצות. לא תועדו אירועים חריגים בין הילדים או ההורים.

Gastroenterology. Published online September 17, 2016

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה