Cornea

המלצה להפסקה בת שבועיים בפעילויות ספורט בילדים עם COVID-19 (מתוך הנחיות ה-AAP)

על-פי המלצות האקדמיה האמריקאית לרפואת ילדים, על ילדים להימנע מפעילות ספורט למשך 14 ימים לאחר חשיפה ל-COVID-19 ובאלו עם תסמינים בדרגת חומרה מתונה יש להשלים בדיקת אק”ג לפני חזרה לפעילות ספורט.

ההמלצות נובעות מחשש חדש כי המחלה הנגיפית עלולה לגרום להתפתחות מיוקרדיטיס, לאחר שפורסמו עדויות אודות מקרים של מיוקרדיטיס שאירעו בקרב ספורטאים, כולל כאלו עם זיהום בנגיף הקורונה אשר לא ביטאו כל תסמין של המחלה הנגיפית. העדכון עולה בקנה אחד עם המלצות ה-American College of Cardiologists.

למרות שיש יתרונות רבים לפעילויות ספורט בילדים, פעילויות אלו עלולות גם לסכן אותם בהדבקה והפצת נגיף הקורונה לאחרים.

על-מנת לאזן בין הסיכונים והיתרונות של פעילות גופנית, האקדמיה פרסמה הנחיות המשתנות בתלות בחומרת ההתייצגות של החולים.

בקטגוריה הראשונה נכללים חולים עם תסמינים חמורים (תת לחץ דם, הפרעות קצב לב, צורך בהנשמה או חיבור למכונת ECMO, כשל כלייתי או לבבי) או עם תסמונת דלקתית רב-מערכתית. על רופאים לטפל בחולים אלו כאילו שישנה אבחנה של מיוקרדיטיס ולהגביל את ההשתתפות בפעילויות ספורט או אימון גופני למשך 3-6 חודשים. בהערכת היכולת של החולים לשוב לשחק, על הרופאים להתמקד בתסמינים לבביים, כולל כאבי חזה, קוצר נשימה, עייפות, דפיקות לב, או סינקופה.

בקטגוריה אחת נכללים חולים עם תסמינים לבביים, אלו עם ממצאים חשודים בבדיקה גופנית ואלו עם תסמינים בדרגת חומרה בינונית של COVID-19, כולל חום ממושך. במקרים אלו יש להשלים בדיקת אק”ג ולשקול הפניה לקרדיולוג ילדים. יש להקפיד על העדר תסמינים למשך לפחות 14 ימים לפני שחולים אלו יכולים לשוב לפעילות סורט ועל הספורטאים לקבל אישור מהרופא המטפל טרם חזרה לפעילות.

בקטגוריה השלישית נכללים חולים עם זיהום בנגיף קורונה או אלו שבאו במגע קרוב עם אדם שנדבק בנגיף, אך לא פיתחו תסמינים בעצמם. ספורטאים אלו צריכים להימנע מפעילות ספורט למשך לפחות 14 ימים.

אין מקום להשלים בדיקה לנגיף של ילדים שאינם נכללים באף אחת מהקטגוריות הללו לפני השתתפות בפעילויות ספורט.

ההנחיות אינן משתנות בתלות בספורט אך האקדמיה פרסמה הנחיות נפרדות להורים ולאפוטרופוסים במטרה לסייע בהערכת הסיכון להדבקה בנגיף הקורונה בעקבות פעילות ספורט.

מתוך הנחיות ה-AAP

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    בדידות בילדות מנבאת פסיכוזה? (EPA)

    תפיסה של בדידות במהלך הילדות שהוערכה באופן סובייקטיבי ורטרוספקטיבי על ידי מטופלים קשורה לסיכון מוגבר ביותר מפי שניים לאירוע ראשון של פסיכוזה, כך עולה ממחקר שהוצג בקונגרס האיגוד הפסיכיאטרי האירופי

  • מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T בילדים עם לופוס (מתוך הודעת ה-FDA)

    מנהל המזון והתרופות האמריקאי (Food and Drug Administration) אישר מחקר ראשון להערכת טיפול CAR-T (או Chimeric Antigen Receptor T-cell) בילדים עם אבחנה של SLE (או Systemic Lupus Erythematosus). מחקר REACT-01 (או Reversing Autoimmunity through Cell Therapy) יהיה בהובלת מומחים מסיאטל וצפוי להתחיל בקיץ הקרוב. התקווה היא כי הטיפול יאפשר להגדיל את מספר החולים הצעירים עם […]

  • הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    הדבקה בנגיף קורונה בתוך 10 שבועות לאחר החזרת עוברים אינה פוגעת בסיכויי הצלחת IVF/ICSI (מתוך Am J Obstet Gynecol)

    בנשים לאחר טיפולי IVF/ICSI הדבקה בנגיף קורונה בתוך עשרה שבועות מהחזרת עוברים אינה משפיעה לרעה על תוצאות היריון, שיעורי השרשה והפלה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת American Journal of Obstetrics & Gynecology. החוקרים השלימו מחקר עוקבה פרוספקטיבי שכלל נתונים אודות 857 נשים בגילאי 20-29 שנים שעברו IVF/ICSI במרכז הפריה חוץ גופית בסין. הם […]

  • יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    יתרונות דחיית ניתוח לתיקון בקע מפשעתי בפגים (JAMA)

    במאמר שפורסם בכתב העת JAMA מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בפגים עם בקע מפשעתי, השלמת תיקון בקרע לאחר השחרור מיחידת טיפול נמרץ ביילודים הובילה לשיעור נמוך יותר של אירועים חריגים, בהשוואה לפרוצדורות שבוצעו לפני השחרור מבית החולים. ד"ר ברזילי, עורך מדור נאונטולוגיה מוסיף מהערותיו.

  • פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    פעילות גופנית והשפעותיה על בריאות נפשית בילדים ומתבגרים עם הפרעה נוירו-התפתחותית (JAMA PEDIATRICS)

    מטה אנליזה וסקירה סיסטמתית (מחקר משולב) שפורסמה לאחרונה ב-JAMA PEDIATRICS, עסקה בבריאותם הנפשית של ילדים ובני נוער עם פגיעה נוירולוגית-התפתחותית, על מנת לבחון את הקשר בין פעילות גופנית לפרמטרים של בריאות נפשית: תפקוד קוגניטיבי, בריאות נפשית-פסיכולוגית, הכללת והפנמת בעיות. ד”ר עדי זיו, עורך מדור ילדים, משתף את המאמר ומוסיף מהערותיו.

  • דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    דעת המומחים לאנדוקרינולוגיה והמלצות האיגוד לרפואת המתבגרים לגבי הטיפול בחסר בויטמין  D בילדים ובמתבגרים (CME)

    חסר בויטמין D נפוץ מאוד בילדים ובמתבגרים באופן גלובלי. בגיל הילדות חסר זה יכול להוביל לרככת, לנכות ואף לתחלואה מסכנת חיים. בעשור השני לחיים מסת העצם גדלה משמעותית ולכן גיל ההתבגרות הינו תקופה קריטית לבריאות העצם בהמשך החיים. מעבר לכך, הידע לגבי השפעותיו הגופניות של ויטמין D שאינן קשורות בבריאות העצם הולך ומתרחב. קיימת חשיבות רבה להקפדה על ערכי ויטמין D תקינים בגיל הילדות וההתבגרות. מוצגות כאן יחד עמדת המומחים באנדוקרינולוגיה מהעיתון expert opinion of endocrinology and metabolism ונייר העמדה של האיגוד לרפואת המתבגרים, שפורסם בעיתון לרפואת המתבגרים, כדי לסכם את ההמלצות הנוגעות לבירור ולטיפול בחסר בויטמין D בילדים ובמתבגרים.

  • הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד לאורך פרק זמן ארוך יותר עשויה להגן מפני ממאירויות המטולוגיות בילדים (JAMA Netw Open)

    הנקה בלבד למשך שלושה חודשים לפחות לווה בסיכון מופחת לממאירויות המטולוגיות בילדים, בהשוואה להנקה לפרק זמן קצר יותר, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת JAMA Network Open. מנגד, לא זוהה קשר בין הנקה ובין הסיכון לגידולים במערכת העצבים המרכזית, גידולים סולידיים או נוירובלסטומה. החוקרים השלימו מחקר מבוסס-אוכלוסייה להערכת נתונים אודות 309,473 ילדים (51.3%) בנים […]

  • ההשפעה של טיפולים כנגד COVID-19 על חולים עם מחלת מעי דלקתית (Dig Dis Sci)

    ההשפעה של טיפולים כנגד COVID-19 על חולים עם מחלת מעי דלקתית (Dig Dis Sci)

    במהלך טיפול כנגד COVID-19 ייתכן ויהיה מקום להשהיית טיפולים כנגד מחלת מעי דלקתית, אך צעד זה אינו מוביל לעליה בהתלקחויות הזיהום הנגיפי, כאשר חיסון קודם כנגד COVID-19 מסייע בהפחתת הסיכון לסיבוכים עקב הזיהום הנגיפי, כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת Digestive Diseases and Sciences. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי חולים עם מחלת מעי דלקתית תחת […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה