Cornea

מבוגרים עם השמנת-יתר עלולים להיות מפיצי על של נגיף הקורונה (Proc Natl Acad Sci)

קורונה

במאמר שפורסם בכתב העת Proceedings of the National Academy of Sciences מדווחים חוקרים כי אנשים בעלי מדד מסת גוף גבוה יותר ובגיל מתקדם יותר עשויים להיות מפיצי על של נגיפי הקורונה מאחר והם פולטים כמות גדולה יותר של טיפות נשימתיות, אך הקפדה על “היגיינה נזאלית” עשויה להפחית את הסיכון להדבקה.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את כמות החלקיקים באוויר ננשף של 194 משתתפים בריאים בשני אתרים בארצות הברית ובשמונה יונקים שהודבקו באופן ניסיוני בנגיף הקורונה.

בקרב בני-אדם, החוקרים מצאו כי 18% מבני האדם היו אחראיים ל-80% מכמות האירוסולים באוויר הננשף בכלל הקבוצות, עדות לכך שישנה קבוצה של מפיצי על של נגיף הקורונה. קבוצה זו כללו את המשתתפים בעלי מדד מסת הגוף הגבוה ובגילאים מתקדמים. החוקרים יצרו מדד חדש מדד מסת גוף כפול הגיל, ונראה כי קיימת קורלציה מסוימת בין מדד זה ובין כמות הטיפות הנשימתיות.

מדובר במחקר הראשון אשר שייך את תכונות מפיצי-על למאפיינים ספציפיים בבני אדם, כאשר מחקרים קודמים תלו את האשם באירועים שכללו התקהלות רבה או אי-הקפדה על עטיית מסכות.

החוקרים מסבירים כי במהלך תשעת החודשים האחרונים הם השלימו מספר מחקרים אחרים ותמיד זיהו את אותה תופעה. החותמת של מפיצי על של מחלות זיהומיות הנישאות באוויר עשויה להיות קשורה באופן ישיר לשונות בין אנשים בטיפות הנשימתיות באוויר הננשף.

ההנחה היא כי שונות משמעותית בייצור טיפות נשימתיות או בהרכב האוויר הננשף משקפת את תפקוד מחסום ריר דרכי האוויר. הרירית הינה חלק ממערכת החיסון ולכן, אובדן מחסום זה מחליש את מערכת החיסון. החוקרים מאמינים כי עם כל הגורמים הללו עליה במדד מסת הגוף, גיל מתקדם וזיהום קיימת קורלציה בין החלשות מערכת החיסון ובין כמות גדולה יותר של טיפות נשימתיות.

התכשיר ל”היגיינה נזאלית”, FEND, נמכר כתכשיר קוסמטי ולכן החברה לא נדרשת להדגמת יעילות במניעת הדבקה של כל מחלה זיהומית, כולל נגיף הקורונה, במטרה לשווק את המוצר. התרסיס ניתן בהתזה לפנים, ולא לתוך האף. המטרה היא להפחית את מספר החלקיקים הקטנים באוויר הננשף שהם מתחת לגודל הניתן לסינון בצורה יעילה ע”י מסכות. השילוב של סידן עם מלחי נתרן מחזק את רירית דרכיי האוויר ובעל תכונות אנטי-מיקרוביאליות וכך עשוי לסייע לרירית לספק את ההגנה מפני מזהמים.

מהממצאים עולה כי הערכה כמותית ובקרת כמות אירוסולים באוויר הננשף עשויה להיות קריטית להאטת התפשטות נגיף הקורונה.

Proc Natl Acad Sci. Published online February 9, 2021.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה