Cornea

עדויות חדשות תומכות ביעילות ובטיחות Lirentelimab לטיפול בדלקת לחמית אלרגית חמורה (The Journal of Allergy and Clinical Immunology)

מנתונים שפורסמו בכתב העת The Journal of Allergy and Clinical Immunology עולה כי טיפול ב-Lirentelimab הינה אפשרות בטוחה ויעילה לשיפור דלקת לחמית אלרגית חמורה ותסמינים אטופיים נלווים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אלרגיה עינית מופיעה בשכיחות של 20-40% מאוכלוסיית ארצות הברית. הם מוסיפים כי קיים צורך ברור בטיפול ממוקד ובטוח לטיפול במקרים כרוניים של דלקת לחמית אלרגית.

במסגרת המחקר הנוכחי הם ביקשו לבחון את הבטיחות והיעילות של Lirentelimab, נוגדן חד-שבטי כנגד Siglec-8, המפחית אאזנופילים ומעכב תאי מאסט. החוקרים השלימו מחקר בתווית-פתוחה בשלב 1b, אשר כלל 30 חולים, מהם 87% עם מחלות אטופיות.

החוקרים סיווגו את החולים לשלוש קבוצות בהתאם לאבחנה של AKC (Atopic Keratoconjunctivitis) (13 חולים; גיל חציוני של 50 שנים), VKC (Vernal Keratoconjunctivitis) (חולי אחד) או PAC (Perennial Allergic Conjunctivitis) (16 חולים, גיל חציוני של 55 שנים).

במהלך ששת חודשי המחקר, 27 חולים קיבלו שש המנות החודשיות של Lirentelimab. חמישה חולים הפסיקו את הטיפול בשל הסרת ההסכמה, החלטת הרופא או החלטת הספונסר עקב חוסר היענות.

תופעות הלוואי הנפוצות כללו תגובות על-רקע העירוי בדרגה קלה-עד-בינונית, כולל הסמקה, תחושת חום, כאבי ראש, בחילות או סחרחורות. תופעות הלוואי היחידות הקשורות בטיפול כללו תגובות על-רקע העירוי, לרוב לאחר העירוי הראשון של הטיפול.

פרט לכך, החוקרים לא זיהו אירועים חריגים חמורים על-רקע הטיפול התרופתי או הפסקות טיפול משנית לתופעות לוואי.

בין שבועות 21 ו-22 מקביל לשבועיים לאחר המנה האחרונה של Lirentelimab השינוי הממוצע בתסמיני דלקת לחמית אלרגית מתחילת המחקר עמדו על 61% (רווח בר-סמך 95% של 75- עד 48-), אשר היו דומים בחולים עם AKC (63%-), VKC (87%-) ו-PAC (59%-).

החוקרים מדווחים כי חל שיפור בסימנים ותסמינים עיניים בעת קבלת המנה האחרונה (53%-, רווח בר-סמך 95% של 76 עד 31-), אשר נותר בכל נקודות הזמן לאורך המעקב עד שבוע 32, 12 שבועות לאחר המנה האחרונה. בסיכומו של דבר, 83% מהחולים הגיבו לטיפול, כאשר ב-17% תועדה תגובה מלאה, על-פי סיכום התוצאות של הסימנים והתסמינים העיניים.

בחולים עם מחלות אטופיות קודמות תועדה ירידה בדרגת החומרה בכל נקודות הזמן לאחר הטיפול, כולל בהערכות במהלך שבועות 21-22 לעומת תחילת המחקר של תסמיני וסימני אטופיק דרמטיטיס (ירידה של 55%, רווח בר-סמך 95% של 78%- עד 31%-), אסתמה (ירידה של 50%; רווח בר-סמך 95% של 82%- עד 19%-) ונזלת (ירידה של 63%; רווח בר-סמך 95% של 87%- עד 38%-).

בקרב החולים תועדו מדדי איכות חיים יציבים או טובים יותר, בהשוואה לתחילת הדרך.

החוקרים כותבים כי מדובר במחקר הקליני הראשון מסוגו להערכת טיפול ביולוגי המיועד לדלקת לחמית אלרגית והממצאים מעידים על יעילות הטיפול להקלה על התסמינים בחולים עם AKC, VKC ו-PAC בדרגה בינונית-עד-חמורה.

The Journal of Allergy and Clinical Immunology 2022

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה