Crohn disease

נבדקים יודעים מתי לא הוכנו כראוי לבדיקת קולונוסקופיה (מתוך Gastrointestinal Endoscopy)

מאת ד”ר מיכל איזנשטט

מתוצאות מחקר שפורסם בירחון Gastrointestinal Endoscopy באפריל 2010, עולה כי חולים לרוב יודעים לספר כי לא הוכנו כראוי לקראת בדיקת קולונוסקופיה, ע”י תיאור יציאתם האחרונה.

לדברי החוקרים, חולים אלו עשויים להרוויח מהכנה נוספת, אשר תהיה יעילה במיוחד אם תינתן ביחידת האנדוסקופיה, ביום ביצוע פעולת הקולונוסקופיה.

לעומת זאת, כאשר חולה מתאר את יציאתו האחרונה כשקופה או שקופה למחצה, אין הדבר יכול לצפות את איכות הכנת המעיים שלו לבדיקה.

במחקר הנוכחי מילאו 429 נבדקי קולונוסקופיה סקר שנועד להעריך את הכנתם.  הסקר כלל שאלות על המזון שאכלו יום טרם לכן, מתי החלו במשטר שנרשם להם, ומראה היציאה האחרונה שלהם.

מתוצאות המחקר עולה כי הרופאים שערכו את האנדוסקופיות דרגו את ההכנות כמצוינות או טובות ב- 70%, ובינוניות או לא מוצלחות ביתר.  כאשר בוצעה השוואה בין תשובות הנבדקים והערכות הרופאים, הודגמה הסכמה בינונית ומטה.

התשובה האינפורמטיבית ביותר הייתה זו שהתקבלה מנבדקים שמסרו כי יציאתם האחרונה הייתה חומה נוזלית או מוצקה.  לנבדקים אלו היה סיכוי של 54% לקבל הערכה של הכנה לא מוצלחת או בינונית ע”י הרופאים.

מנבאים אחרים של הכנה לא מוצלחת או בינונית היו בליעה של פחות מ- 90% מחומר ההכנה, שימוש בתרופות הקשורות בעצירות, תחלואות נלוות ומין זכר.

החוקרים מסכמים כי כאשר הנבדקים מתארים את יציאתם האחרונה לפני קולונוסקופיה כחומה נוזלית או מוצקה, יש להם סיכון ניכר להכנה לא מספקת.  נבדקים כאלו הינם מועמדים למתן משלשלים או חוקנים נוספים לפני ביצוע הפעולה.

Gastrointest Endosc 2010

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה