Cushing disease

בדיקת MRI עשויה לסייע במעקב אחר נזק מוחי בחולים עם טרשת נפוצה (מתוך אתר MedRxiv)

מנתונים שפורסמו באתר MedRxiv וטרם עברו סיקור עמיתים עולה כי מספר מדדי בדיקת qMRI (Quantitative Magnetic Resonance Imaging) עשויים לסייע בזיהוי שינויים עדינים ברקמת מוח תקינה למראה ושינויים בנגעים בחולים עם טרשת נפוצה. השינויים העדינים סביב הנגעים המוחיים מזוהים בבדיקת qMRI מספר חודשים בטרם ניתן לזהותם בבדיקת MRI קונבנציונאלית ועשויים להעיד על תיקון או התקדמות המחלה.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים 17 חולים (גילאי 25-65 שנים) עם טרשת נפוצה מתקדמת-מקומית משני מחקרים. החולים עברו שתי בדיקות הדמיה, במרווח של לפחות שנה אחת (חציון מרווח בין בדיקות של 30 חודשים).

החוקרים עקבו אחר ארבעה מדדי בדיקת qMRI, כולל SMR (Saturated Magnetization Transfer), PD (Proton Density), R1 ו-R2, בחומר לבן במראה תקין, חומר אפור קורטיקאלי במראה תקין, חומר אפור עמוק במראה תקין ונגעים מוקדיים בחומר הלבן. הם חישבו את קצב השינוי השנתי הממוצע של כל מדד ובחנו את הקורלציה עם המצב הקליני.

מהנתונים עולה כי המיקרו-מבנה של רקמת מוח במראה תקין השתנה בהדרגה עם הזמן ועשוי להוביל להתקדמות קלינית. המיקרו-מבנה בנגעים בחומר הלבן היה הטרוגני וניבא התקדמות בבדיקת MRI קונבנציונאלית. עם הזמן חלה עליה משמעותית באטרופיה מוחית ובהיקף הנגעים המוחיים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי בקרב חולים עם טרשת נפוצה התקפית-הפוגתית, באלו עם מהלך קליני טוב יותר זוהתה עדות לשיפור מיקרו-מבנה במדדי qMRI, רמז למנגנוני תיקון. בדיקת qMRI עשויה לסייע בזיהוי שינויים אלו במיקרו-מבנה של רקמת מוח תקינה למראה סביב נגעים מספר חודשים לפני שניתן לזהותם באמצעות בדיקת MRI קונבנציונאלית.

מתוך אתר MedRxiv

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה