מעדויות חדשות עולה כי חיסון כנגד קורונה של חברת Janssen/Johnson and Johnson עשוי להפחית את הסיכון שאדם מחוסן ידביק בנגיף אדם אחר. לפי הנתונים בידי מנהל המזון והתרופות האמריקאי, מנת החיסון הפחיתה את הסיכון לזיהום אסימפטומטי בשיעור של 74% לאחר 71 ימים, בהשוואה לפלסבו.
למרות שעל-פי ההודעה המוקדמת לעיתונות החיסון היה יעיל במניעת מחלה חמורה על-רקע נגיף הקורונה, כמו גם בהפחתת אשפוזים ותמותה, הנתונים החדשים מעידים כי החיסון עשוי גם להפחית הדבקה, נקודה חשובה מאוד ברמת בריאות הציבור. המשמעות היא כי החיסון עשוי למנוע הדבקה נוספת בנגיף אחר מנה אחת ולממצאים אלו עשויה להיות חשיבות רבה עם הגדלת מספר המחוסנים.
מנהל המזון והתרופות האמריקאי הזהיר כי מספר המשתתפים שנכללו במחקר הוא יחסית קטן ודרושים נתונים נוספים לאישור הממצאים. עם זאת, ייתכן כי החיסון של חברת ג’ונסון וג’ונסון אינו היחיד המציע יתרון זה. מנתונים מוקדמים עולה כי החיסון של חברת פייזר גם כן הפחית הדבקה, עם עדויות נוספות התומכות בכך שההגנה של החיסון הינה מעל ומעבר לאדם היחיד.
הנתונים החדשים הוגשו למנהל המזון והתרופות האמריקאי טרם ההחלטה על אישור החיסון. ההחלטה של הסוכנות אם להעניק לחיסון אישור לשימוש דחוף עשויה להתקבל בימים הקרובים.
מעבר לנתונים החדשים שפורסמו, המומחים צפויים לדון בנתונים בשלב 3, אשר פורסמו בסוף חודש ינואר, מהם עלה כי לחיסון יעילות של כ-85% במניעת מחלה חמורה על-רקע נגיף הקורונה ברחבי העולם, כול נתונים מדרום אמריקה, דרום אפריקה וארצות הברית. כאשר ניתוח הנתונים הוגבל למשתתפים בארצות הברית, המחקר הדגים יעילות של 73% במניעת מחלה בדרגה בינונית-עד-חמורה.
מתוך אתר ה-FDA
השאירו תגובה
רוצה להצטרף לדיון?תרגישו חופשי לתרום!