Cystic Fibrosis

Nivolumab לטיפול אדג’ובנטי בסרטן הוושט לאחר ניתוח (The New England Journal of Medicine)

מאת יהונתן ניסן, פרמדיק וסטודנט לרפואה באוניברסיטת תל אביב

מחקר שפורסם ב- The New England Journal of Medicineהראה כי בקרב מטופלים עם סרטן הוושט או צומת הושט-קיבה לאחר ניתוח לכריתת הגידול וכימותרפיה ניאו-אדג’ובנטית, ההישרדות ללא מחלה הייתה ארוכה יותר באופן משמעותי בקרב אלו שקיבלו טיפול אדג’ובנטי ב-Nivolumab בהשוואה לפלצבו.

נכון להיום, לא קיים טיפול אדג’ובנטי מבוסס מחקרית למטופלים עם סיכון גבוה להישנות סרטן הוושט או צומת הושט-קיבה לאחר כימותרפיה ניאו-אדג’ובנטית וניתוח לכריתת הגידול. מחקר פאזה 3, כפול סמיות, מבוקר פלצבו זה, בוצע על מנת להעריך היעילות של Nivolumab, מעכב נקודת בקרה של מערכת החיסון, כטיפול משלים בחולי סרטן הוושט או צומת הושט-קיבה. במחקר השתתפו כ-532 מטופלים בקבוצת הטיפול ו-262 בקבוצת הפלצבו ותקופת המעקב החציונית הייתה 24.4 חודשים.

בקרב קבוצת הטיפול ב-Nivolumab, ההישרדות החציונית ללא מחלה עמדה על כ-22.4 חודשים (רווח בר סמך של 95% – 16.6 עד 34.0), בהשוואה ל-11.0 חודשים בקבוצת הפלצבו (רווח בר סמך של 95% – 8.3 עד 14.3; יחס סיכון להישנות המחלה או למוות במחקר – 0.69; רווח בר-סמך של 96.4% – 0.56 עד 0.86; P <0.001). ההישרדות ללא מחלה הייתה ארוכה יותר בקבוצת ה-Nivolumab גם במספר קבוצות משנה שנקבעו מראש.

תופעות לוואי בדרגה 3 או 4 שנקבעו על ידי החוקרים כקשורות לתרופה או לפלצבו נצפו בקרב 71 מתוך 532 החולים (13%) בקבוצת ה-nivolumab ובקרב 15 מתוך 260 החולים (6%) בקבוצת הפלצבו. הניסוי הופסק בגלל תופעות לוואי הקשורות לתרופה או לפלצבו בקרב 9% מהחולים בקבוצת ה-Nivolumab ו-3% מהחולים בקבוצת הפלצבו.

למאמר ב-The New England Journal of Medicine

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה