Dental and Oral disorders

ארגון הבריאות העולמי ממליץ על מתן Remdesivir לחולים בסיכון גבוה לסיבוכים משנית ל-COVID-19 (מתוך הודעת ה-WHO)

קורונה

ארגון הבריאות העולמי (World Health Organization) המליץ על מתן ב-Remdesivir (וקלורי) לטיפול בחולים עם COVID-19 לא-חמורה בסיכון הגבוה ביותר לאשפוז.

ההמלצה העדכנית מבוססת על עדויות ממחקר PINETREE, מחקר בשלב 3, כפל-סמיות, מבוקר-פלסבו להערכת Remdesivir, אשר מצא כי בחולים לא-מאושפזים בסיכון גבוה להתקדמות מחלה, מתן שלושה ימי טיפול ב- Remdesivir לווה בירידה משמעותית בסיכון לאשפוז או תמותה, בהשוואה לפלסבו.

החוקרים מדווחים כי מדגם המחקר כלל 562 חולים ומהנתונים עולה כי בקרב מטופלים בתרופה תועדה ירידה מובהקת סטטיסטית של 87% בסיכון לתוצא משולב של אשפוז על-רקע COVID-19, או תמותה מכל-סיבה לאחר 28 ימים.

מארגון הבריאות העולמי נמסר כי עודכנה ההמלצה למתן Remdesivir בחולים עם COVID-19 חמור או קריטי, על-סמך העדויות החדשות. המומחים מדגישים כי התרופה לא הומלצה כטיפול לחולים עם COVID-19 בדרגה חמורה, דהיינו, חולים הנדרשים לטיפול בחמצן. מדובר בשינוי ההנחיות הקודמות של ארגון הבריאות העולמי.

תופעות הלוואי העיקריות של Remdesivir במתנדבים בריאים כוללות עלייה של טרנסאמינזות (14%), עם בחילות, עייפות וחוסר תאבון.  תופעת הלוואי הנפוצה בקרב חולים עם COVID-19 שטופלו ב- Remdesivir הייתה בחילות (4%).

מתוך הודעת ה-WHO

לידיעה ב-PharmaTimes

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

אחיות ואחים יקרים,

לרגל יום האחיות והאחים המצוין היום, 16 באפריל 2024, אנו מצדיעים לכם ומוקירים את פועלכם.

אתם, הגיבורים שנלחמים על חייהם של חיילים ושל אזרחים, ולא משנה באילו תנאים, וזאת באומץ, בגבורה וללא פשרות, ראויים לכל הערכה.
תודה רבה בשם חברת e-Med ובשם המדינה כולה.