Depression

תוספת תרופות אנטי-פסיכוטיות אטיפיות לטיפול בדיכאון מלווה בעליה משמעותית בסיכון לתמותה (PLoS One)

תוספת תרופות אנטי-פסיכוטיות מדור-שני לנוגדי-דיכאון במטרה לטפל בדיכאון מלווה בסיכון מוגבר לתמותה במבוגרים בגיל העמידה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת PLOS One.

החוקרים בחנו את הנתונים מתכנית Medicaid לשנים 2001-2010 אודות 39,582 מבוטחי מדיקייד (גיל ממוצע של 44.5 שנים, 78.5% נשים) שאובחנו עם דיכאון. חולים עם התוויות אחרות לטיפול בתרופות אנטי-פסיכוטיות, דוגמת סכיזופרניה, דיכאון פסיכוטי, או הפרעה דו-קוטבית, הוצאו מהמחקר.

לאחר לפחות שלושה חודשי טיפול בנוגד-דיכאון יחיד, בלמעלה ממחצית מהחולים (56.5%) הוגבר הטיפול עם תוספת תרופה אנטי-פסיכוטית אטיפית (Quetipaine, Risperidone, Aripiprazole, או Olanzapine). ביתר המקרים (43.4%), ניתן נוגד-דיכאון שני.

במהלך מעקב של 13,328 שנות-אדם תועדו 153 מקרי תמותה, כולל 105 חולים שקיבלו תוספת תרופה אנטי-פסיכוטית אטיפית ו-48 שקיבלו טיפול נוגד-דיכאון שני.

בהשוואה לאלו שקיבלו נוגד-דיכאון שני, בחולים בהם ניתן במקום זאת תרופה אנטי-פסיכוטית נרשמה עליה של 45% בסיכון לתמותה במהלך המעקב(יחס סיכון מתוקן של 1.45, רווח בר-סמך 95% של 1.02-2.06).

הבדלים אלו מקבילים להבדל אבסולוטי בסיכון של 37.7 מקרי תמותה לכל טיפול במשך 10,000 שנות-אדם (0.38% בשנה) ומספר נדרש לנזק של כ-265 מקרים בשנה. בתתי-קבוצות בסיכון מוגבר, המספר הנדרש לנזק ירד משמעותית.

המחקר התמקד במבוגרים שאינם קשישים עם אבחנה של דיכאון והחוקרים לא זיהו גורם דומיננטי לתמותה. עם זאת, ייתכן כי הדבר נובע מהמספר המועט של מקרי תמותה במחקר, כמו גם מחשש בכל הנוגע לסיבה המדויקת לתמותה בתעודות הפטירה.

החוקרים כותבים כי יש לשקול תוספת טיפול בתרופות אנטי-פסיכוטיות אטיפיות רק במקרים בהם לא הייתה תגובה לטיפול מוכח.

PLoS One. Published online September 30, 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה