Depression

האם אכילת פטריות עשויה להגן מפני דיכאון? (Journal of Affective Disorders)

מנתוני מחקר מבוסס-אוכלוסיה שפורסמו בכתב העת Journal of Affective Disorders עולה כי אכילת פטריות עשויה להפחית את הסיכון לעקה חמצונית ודיכאון.

מחקרים קודמים שבחנו את הקשר בין צריכת פטריות ובין דיכאון היו מוגבלים למחקרים קליניים קטנים בלבד. לאור זאת, החוקרים ביקשו לקבוע אם אכילת פטריות מגנה מפני דיכאון על-סמך נתונים ממאגר ארצי גדול.

פטריות מכילות מינראלים שונים, כולל אשלגן וחומצת אמינו ארגותיונין, העשויה להפחית את הסיכון לחרדה ודיכאון. ארגותיונין הינה נוגד-חמצון פוטנטי, אותו ניתן להשיג רק ממקורות תזונתיים.

החוקרים כותבים כי למיטב ידיעתם, אין מחקרים תצפיתיים להערכת הקשר בין צריכת פטריות ודיכאון. הם ביקשו לבחון את הנושא ע”י הערכת הנתונים אודות 24,699 משתתפים (גיל ממוצע של 45.5 שנים) מסקר NHANSE (National Health and Nutrition Examination Survey) לשנים 2005 עד 2016. המשתתפים השיבו לשאלון Patient Health Questionnaire, כאשר מדד של 10 ומעלה העיד על דיכאון. יתרה מזאת, הם השלימו ניתוח סטטיסטי רב-משתני, אשר כלל תקנון לערפלנים.

מהתוצאות עולה כי שיעורי ההימצאות המשוקללים של דיכאון עמדו על 5.9%. החוקרים מדווחים כי 5.9% מכלל המטופלים במאגר דיווחו על צריכת פחמימות, כאשר באלו בשליש האמצעי של צריכת פחמימות (חציון של 4.9 גרם/יום; 16 משתתפים) תועד סיכון מופחת לדיכאון, בהשוואה לאלו בשליש התחתון (יחס סיכויים מתוקן של 0.31, רווח בר-סמך 95% של 0.16-0.6). באלו בשליש העליון לא תועד הבדל בסיכון לדיכאון, בהשוואה לאלו בשליש האמצעי.

ממצאי המחקר מספקים בסיס לגישה תזונתית חדשה לטיפול או מניעת דיכאון. עם זאת, החוקרים קוראים להשלים מחקרים נוספים בטרם ניתן יהיה לקבוע המלצות ספציפיות בנושא.

Journal of Affective Disorders 2021

לידיעה ב-Healio

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה