Dermatitis

מה בין בריאות הלב של האם במהלך היריון ובין הסיכון למחלות לב וכלי דם בצאצאים? (JAMA)

בקרב ילדים לאימהות עם מערכת לב וכלי דם בריאה במהלך ההיריון סיכוי גבוה יותר לבריאות לבבית טובה יותר בעתיד, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת JAMA.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היריון הינו חלון זמנים מרכזי לאופטימיזציה של הבריאות הקרדיווסקולארית עבור האם, עם השפעה ארוכת טווח על הבריאות הקרדיווסקולארית של הילד. מטרתם כעת הייתה לבחון את הקשר בין הבריאות הקרדיווסקולארית של האם במהלך ההיריון ובין הבריאות הקרדיווסקולארית של הצאצא.

מחקר העוקבה התבסס על נתונים ממחקר HAPO (Hyperglycemia and Adverse Pregnancy Outcome) לשנים 2000-2006 ועל מחקר HAPO Follow-up Study בין השנים 2013-2016. הסקירה כללה 2,302 זוגות אם-ילד מתשעה מרכזים ברחבי ארצות הברית, ברבדוס, בריטניה, סין, תאילנד וקנדה.

הבריאות הקרדיווסקולארית של האם נבחנה בשבוע 28 להיריון, על-סמך 5 מדדים: מדד מסת גוף, לחץ דם, פרופיל שומנים, רמות סוכר ועישון. כל מדד סווג לאחת משלוש קטגוריות: איזון אידיאלי, איזון בינוני, או איזון גרוע, בהתאם להנחיות לנשים הרות.

במהלך ההיריון, מדד הבריאות הקרדיווסקולארי הממוצע של האם עמד על 8.6 מבין 10 נקודות. בקרב אימהות הרות, שיעור הנשים בכהן כל המדדים היו מאוזנים באופן אידיאלי עמד על 32.8%, כאשר ב-31.7% מהנשים תועד לפחות מדד אחד עם איזון ביניים, ב-29.5% היה מדד אחד שהיה מאוזן באופן גרוע וב-6.0% מהנשים לפחות שני מדדים היו מאוזנים באופן גרוע.

בקרב ילדים לאימהות בהן כל המדדים היו מאוזנים באופן אידיאלי, שיעור הילדים בהם כל המדדים היו גם כן מאוזנים באופן אידיאלי עמד על 42.2%, כאשר ב-36.7% תועד לפחות מדד אחד עם איזון ביניים, ב-18.4% היה מדד אחד שהיה מאוזן באופן גרוע וב-2.6% מהילדים לפחות שני מדדים היו מאוזנים באופן גרוע.

בקרב ילדים לאימהות בהן לפחות שני מדדים היו מאוזנים באופן גרוע, הסיכון לילד עם לפחות שני מדדים שהיו מאוזנים באופן גרוע היה גבוה יותר מפי שבע (סיכון יחסי של 7.82, רווח בר-סמך 95% של 4.12-14.85).

בנוסף, בנוכחות שני מדדי בריאות קרדיווסקולאריים שהיו מאוזנים באופן גרוע תועד סיכון גבוה כפליים לילד עם מדד קרדיווסקולארי אחד שהיה מאוזן באופן גרוע (סיכון יחסי של 2.02, רווח בר-סמך 95% של 1.55-2.64).

המנגנון בו הבריאות הקרדיווסקולארית של האם עשויה להשפיע על הצאצא בגיל מבוגר יותר אינה ידועה ועשויה לכלול השפעות ביולוגיות, אורח חיים משותף וגורמים גנטיים משותפים.

JAMA 2021

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה