Dermatitis

תדירות מקלחות חשובה יותר ממשך המקלחת בחומרת אטופיק דרמטיטיס (מתוך כנס ה-RAD)

תדירות מקלחות או אמבטיות ושימוש בקרם לחות לאחר מכן הם גורמים חשובים יותר הקשורים עם חומרת אטופיק דרמטיטיס בהשוואה למשך המקלחת, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שהוצגו במהלך כנס ה-Revolutionizing Atopic Dermatitis.

המחקר הפרוספקטיבי כלל 509 מבוגרים עם אטופיק דרמטיטיס שהגיעו בממוצע ל-2.3 ביקורים במרפאת עור אחת בין השנים 2013 עד 2020. בכל ביקור, החוקרים העריכו את חומרת סימנים ותסמינים של אטופיק דרמטיטיס, כמו גם את תדירות ומשך מקלחות ושימוש בקרם לחות לאחר מקלחת.

חומרת אטופיק דרמטיטיס נקבעה על-סמך מדד אובייקטיבי של SCORAD (O-Scoring Atopic Dermatitis), עצימות בגרד במהלך שלושת הימים האחרונים, מדד EASI (Eczema Area and Severity Index), מדד POEM (Patient Oriented Eczema Measure) ומדד DLQI (Dermatology Life Quality Index). מודלים סטטיסטיים שימשו להערכת הקשר בין רחצה ושימוש בקרם לחות ובין שינויים בחומרת אטופיק דרמטיטיס לאורך הזמן.

במודל המתוקן מצאו החוקרים כי מקלחת או אמבטיה בתדירות של למעלה מפעם ביום, בהשוואה למקלחת בתדירות של פעם ביום לוותה במדדים גבוהים יותר בהערכת גרד (p=0.0456), מדד O-SCORAD (p=0.0171), EASI (p=0.0028), POEM (p=0.0021) ו-DLQI (p=0.0004).

עוד עולה מהנתונים כי שימוש עקבי בקרם לחות לאחר המקלחת או האמבטיה לווה במדדים נמוכים יותר משמעותית של O-SCORAD (p<0.0001), EASI (p=0.001) ו-POEM (p=0.0002), בהשוואה לאי-שימוש בקרם לחות לאחר מקלחת או אמבטיה. עם זאת, משך המקלחת או האמבטיה לא נקשר בקשר מובהק סטטיסטית עם מדדי חומרת המחלה העורית.

ממצאים אלו עשויים לספק מידע חשוב לרופאי עור המייעצים לחולים עם אטופיק דרמטיטיס ומדגישים את חשיבות תדירות מקלחות ושימוש בקרם לחות באוכלוסיה זו.

מתוך כנס ה-RAD

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה