Diabetes

רחצה חוזרת לפני סגירה אינה מפחיתה זיהומי פצע לאחר ניתוחי מעי גס (Arch Surg)

ממחקר חדש עולה כי לאחר פתיחת בטן לכריתה סרטן מעי גס ורקטום, לא חלה ירידה בשכיחות זיהומי פצע ניתוחי כאשר המנתחים התרחצו בשנית לפני סגירת הפצע. למעשה, ההפך הוא הנכון זיהומי פצע היו נפוצים יותר בגישה זו.

במסגרת המחקר, החתכים נסגרו לאחר אחד משני פרוטוקולים. בקבוצה המסורתית, מנתחים ואחיות החליפו כפפות, כיסו את החלוקים המקוריים עם חדשים והשתמשו בציוד חדש. בקבוצת ההתערבות, החלוקים הוסרו, הצוות המנתח התרחץ בשנית, לבש חלוקים חדשים והשתמש בציוד חדש, והפצע נרחץ עם יוד.

מבין 969 המשתתפים במחקר האקראי, 15% פיתחו זיהומי פצע, בין אם שטחי או עמוק. מניתוח ITT (Intent-To-Treat) עלה כי שיעור זיהומי פצע ניתוחי לאחר הניתוח עמדו על 17.7% בקבוצת ההתערבות, בהשוואה ל-12.8% עם הגישה הסטנדרטית (p=0.04).

מניתוח חד-משתני, גורמי סיכון לזיהום הפצע כללו גיל מתקדם, מדד ASA (American Society of Anesthesiologists) של 3-4, סוכרת, לפרוטומיה במקום לפרוסקופיה, עירוי דם, זיהום חלל איבר ודלף מהשקה. לאחר ניתוח רב-משתנים, רק שלושה גורמים היו קשורים בזיהום פצע: הפרוטוקול החדש (יחס סיכויים של 1.43, P=0.05), מדד ASA של 3-4 (יחס סיכויים של 1.64, p=0.003) ועירוי דם (יחס סיכויים של 2.25, p>0.001).

החוקרים הציעו הסבר לממצאים: שיעור גבוה יותר של חולים בקבוצת ההתערבות סבלו מזיהום בחלל האיבר שהתנקז לחתך (4.20% לעומת 1.74%, p=0.03). הם מסבירים כי ההבדל בזיהומים נבע בעיקר מזיהומים בחלל איבר, כאשר לא צפוי כי ישנה השפעה לפרוטוקול המחקר על שיעור זה.

לאור ממצאי המחקר, קובעים המומחים כי אין מקום לרחצה חוזרת בניתוחי מעי גס ורקטום.

Arch Surg 2012

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה