Diabetes

הנחיות חדשות לטיפול בכף רגל סוכרתית (J Vasc Surg)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Vascular Surgery מדווחים חוקרים על קווים מנחים חדשים בנושא הטיפול בכף רגל סוכרתית, הנוגעים לחמישה תחומים: מניעת כיב, הסרת לחץ, אבחנת אוסטיאומיאליטיס, טיפול בפצע ומחלת עורקים היקפית. מדובר בהנחיות הראשונות בנושא טיפול בכף רגל סוכרתית, שפותחו ע”י פאנל מולטי-דיציפלינרי, לאחר השלמת סקירה שיטתית של כל אחד מחמשת הנושאים הללו.

המומחים כותבים כי למרות שזיהו עדויות באיכות טובה לחלק גדול מהשאלות הקריטיות, הם התבססו על העדויות הזמינות הטובות ביותר ושקלו את העדפות ורצונות המטופלים וההקשר הקליני בפיתוח ההנחיות הללו. הם כללו המלצות למניעה, דוגמת איזון גליקמי, בדיקת כף רגל תקופתית והדרכה של המטופל ובני משפחתו. המומחים ממליצים על שימוש בנעליים מותאמות לחולי סוכרת בסיכון גבוה, כולל אלו עם נוירופתיה משמעותית, דפורמציות של כף הרגל, או לאחר קטיעה.

בחולים עם כף רגל סוכרתית, המומחים ממליצים על הסרת עומס עם גבס מלא או מגף קרסול שאינו ניתן להסרה. בחולים עם כף רגל סוכרתית חדשה, הם ממליצים על שימוש בפרוב לבדיקת העצם וצילומי רנטגן ולפי הצורך בדיקות הדמיה בתהודה מגנטית במקרים של חשד למעורבות אבצס ברקמה רכה או אוסטיאומיאליטיס.

עוד מתפרסמות המלצות בנוגע לטיפול מקיף בפצע ומגוון שיטות הטריה. באשר למקרים של כף רגל סוכרתית שאינה מחלימה (ירידה של מעל 50% בשטח הפצע) לאחר תקופה מינימאלית של ארבעה שבועות טיפול סטנדרטי בפצע סוכרתי, מומלץ על אפשרויות טיפול נוספות בפצע סוכרתי. בחולים עם כף רגל סוכרתית עם מחלת עורקים היקפית, ההמלצה היא לרה-וסקולריזציה באמצעות מעקף ניתוחי או טיפול אנדווסקולארי.

הנחיות אלו נוגעות לחמישה מרכיבים עיקריים בטיפול בכף רגל סוכרתית, אך אינן מכסות את כל היבטי הטיפול במצב מורכב זה.

J Vasc Surg. 2016;63(suppl):3S21S

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה