Diabetes

המלצות חדשות בנוגע לפעילות גופנית בחולים עם סוכרת מסוג 1 (Lancet)

הליכה פעילות גופנית

בנייר עמדה חדש מתפרסמות המלצות בנושא פעילות גופנית בטוחה בחולים עם סוכרת מסוג 1. לדברי המומחים, אמנם פעילות גופנית סדירה עשויה לסייע לחולי סוכרת באיזון פרופיל השומנים, הרכב הגוף, כושר גופני ואיזון גליקמי, אך בחולים עם סוכרת מסוג 1, החשש במקרים אלו הוא מפני היפוגליקמיה, אובדן איזון גליקמי והבנה לא-מספקת של נושא הטיפול סביב פעילות גופנית.

נייר העמדה כולל המלצות להקפיד על לפחות 150 דקות פעילות גופנית מצטברת בשבוע, עם עד יומיים רצופים ללא פעילות. אימוני תנגודת גם כן מומלצים בתדירות של 2-3 פעמים בשבוע.

בילדים וצעירים עם סוכרת, ההנחיות קוראות להקפיד על פעילות גופנית בהיקף של לפחות 60 דקות ביום.

עוד נכללות המלצות מפורטות עבור יעדי סוכר, התאמות אינסולין וניטור גלוקוז לפני ואחרי פעילות גופנית, ניהול התזונה סביב הפעילות ומשנה זהירות והתוויות-נגד הכוללות היפוגליקמיה לאחרונה, קטונים וסיבוכי סוכרת.

באופן כללי, פעילות אירובית מלווה בהפחתת רמות סוכר בדם, בעוד שפעילות אנאירובית עשויה להתלוות בעליה זמנית בריכוז הסוכר. שתי צורות הפעילות הגופנית עלולות להוביל להופעה מאוחרת של היפוגליקמיה במהלך ההחלמה.

באשר לפעילות אירובית, הפחתת מינון אינסולין בזאלי ו/או אינסולין קצר-טווח לפני הפעילות הגופנית עשויה לסייע בהפחתת הסיכון להיפוגליקמיה, כמו גם הגדלת צריכת פחמימות ל-60 גרם בשעה ומעלה.

תיקון שמרני יותר של מינון אינסולין נדרש לעיתים גם עם פעילות אנאירובית, למרות שדבר זה עשוי להביא לעליה בסיכון להיפוגליקמיה לילית, בעיקר במידה ומבוצע בשעה מאוחרת ביום.

עוד ממליצים המומחים להשלים ניטור ערכי סוכר בתדירות גבוהה יותר לפני, במהלך ולאחר פעילות גופנית.

Lancet. Published January 23, 2017

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה