Diabetes

הבדלים בתוצאות האיזון הגליקמי עם הגדרת ערכי סף שונים להתראות מד סוכר רציף (J Endo Soc)

הגדרות שונות של ערכי סף להתראות מד סוכר רציף במקרי היפוגליקמיה או היפרגליקמיה מלוות בהבדלים בתוצאות האיזון הגליקמי ואירועי היפוגליקמיה או היפרגליקמיה בחולי סוכרת, כך עולה מתוצאות מחקר חדש שפורסמו בכתב העת Journal of Endocrine Society.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי לא ידוע רבות אודות ההשפעה החיובית והשלילית של התראות מד סוכר רציף לאיזון סוכרת בחולים עם סוכרת מסוג 1. מטרת המחקר הנוכחי הייתה לבחון את הקשר בין הגדרות התראות מד סוכר רציף ובין אירועי היפוגליקמיה והיפרגליקמיה.

החוקרים השלימו מחקר חתך ובחנו את הגדרות התראות מד סוכר רציף וכן אספו נתוני מדידות סוכר ממד סוכר רציף לאורך שבועיים אודות 95 חולים עם סוכרת מסוג 1 אשר השתמשו במד סוכר רציף למשך למעלה מ-3 חודשים. התוצא העיקרי היה הקשר בין הגדרות התראות מד סוכר רציף ותוצאות רמות סוכר בדם.

הגדרת ערכי סף גבוהים יותר להתראות היפוגליקמיה (כלומר, 73 מ”ג/ד”ל ומעלה לעומת פחות מ-73 מ”ג/ד”ל) לוו בירידה של 51% ו-65% במשך הזמן בו שהו החולים עם ערכי סוכר מתחת ל-74 מ”ג/ד”ל ומתחת ל-54 מ”ג/ד”ל, בהתאמה, ממוצע ערכי סוכר גבוה יותר ופחות זמן בטווח היעד, אך ללא עליה בתדירות התראות היפוגליקמיה. סף ההתראה האופטימאלי לערכים בטווח היפוגליקמיה במשך פחות מ-1% מהזמן היה 75 מ”ג/ד”ל.

ערכי סף נמוכים יותר להתראות היפרגליקמיה (כלומר, עד 205 מ”ג/ד”ל אל מול מעל 205 מ”ג/ד”ל) נקשרו עם ממוצע ערכי סוכר נמוך יותר וירידה של 42% ו-61% במשך הזמן בו ערכי סוכר עלו על 250 מ”ג/ד”ל ועל 320 מ”ג/ד”ל, ללא עליה בתדירות התראות היפוגליקמיה. ערכי סף נמוכים יותר להתראה לוו בעליה בהיקף ההתראות. סף ההתראה האופטימאלי לערכים בטווח היפרגליקמיה פחות מ-5% מהזמן וריכוז המוגלובין מסוכרר של עד 7% עמד על 170 מ”ג/ד”ל.

החוקרים כותבים כי יש לשקול התאמת ההגדרות להתראות היפוגליקמיה או היפרגליקמיה כהתערבות להשגת יעדי טיפול.

J Endo Soc. 2020

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה