Diabetes

לטיפול ב- Semaglutide (אוזמפיק) יתרון באיזון גליקמי ושיפור משקל גוף בהשוואה לטיפולים אחרים ופרופיל בטיחות קרדיווסקולרי דומה לתכשירי GLP-1 אחרים (Diabetes & Metabolism)


טיפול בזריקה חד-שבועית של Semaglutide (אוזמפיק) מוביל לשיפור גדול יותר באיזון הגליקמי וירידה גדולה יותר במשקל הגוף, בהשוואה לטיפולים אחרים לאיזון סוכרת מסוג 2, כך עולה מניתוח נתונים שפורסמו בכתב העת Diabetes & Metabolism. יתרה מזאת, פרופיל הבטיחות של Semaglutide היה דומה לזה של אנאלוגים אחרים לקולטן ל-GLP-1 (Glucagon-like Peptide) והעדויות תמכו בבטיחות הקרדיווסקולארית של Semaglutide.

בחולים עם סוכרת מסוג 2, איזון גליקמי וטיפול בגורמי סיכון למחלות לב וכלי דם מביאים להפחתת הסיכון לסיבוכי סוכרת בשלב מאוחר. ההנחיות בנושא ממליצות על יעדי טיפול הכוללים איזון המוגלובין מסוכרר, משקל גוף, לחץ דם ופרופיל שומנים. פיתוח טיפולים חדשים לסוכרת מסוג 2 דורש הבנה של מנגנון הטיפול ויעילותו, כמו גם ההשפעות היחסיות בהשוואה לאפשרויות טיפול אחרות, לצד הוכחת בטיחות קרדיווסקולארית.

הטיפול בזריקה תת-עורית של Semaglutide פעם בשבוע מאושר כיום במספר מדינות לטיפול בסוכרת מסוג 2. התרופה פועלת דרך מסלול האינקרטינים, עם הפחתת רמות הסוכר בדם ע”י גירוי אינסולין ועיכוב הפרשת גלוקגון מאיי הלבלב. הטיפול גם מפחית את צריכת האנרגיה עקב דיכוי תאבון וכמיהה למזון ומפחית את ההעדפה היחסית של מזונות שומניים ועתירי-אנרגיה.

הטיפול ב- Semaglutide נבחן במסגרת תכנית מחקרי SUSTAIN, אשר כללו למעלה מ-8,000 משתתפים עם סוכרת מסוג 2. בסקירה המובאת להלן מפרטים הכותבים על היעילות ופרופיל הבטיחות של Semaglutide במחקרי SUSTAIN 1-5 ו-SUSTAIN 7 וכן על הבטיחות הקרדיווסקולארית כפי שעלה ממחקר SUSTAIN 6.

מהנתונים עולה כי Semaglutide היה עדיף באופן עקבי על כל הטיפולים האחרים שנבחנו לסוכרת מסוג 2 והוביל להפחתת משקל ואיזון גליקמי ממושך. במחקר SUSTAIN 6, אשר כלל חולים בסיכון גבוה למחלות לב וכלי דם, הטיפול ב- Semaglutide הפחית משמעותית את היארעות אירועים קרדיווסקולאריים, בהשוואה לטיפול דמה או טיפול סטנדרטי (יחס סיכון של 0.74, p<0.001 להעדר-נחיתות).

החוקרים מסכמים וכותבים כי באמצעות סדרה מקיפה של מחקרים קליניים בשלב 3, יש כעת הבנה טובה יותר של היעילות, בטיחות והשפעות קרדיווסקולאריות של Semaglutide ומקומה של התרופה בטיפול בחולים עם סוכרת מסוג 2.

Diabetes & Metabolism 45 (2019) 409418

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה