Diabetes

האם צריכת מגנזיום מספקת הגנה מפני אירועים מוחיים וסוכרת מסוג 2? (BMJ Open)

ממצאי מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת BMJ Open, מעידים על קשר תלוי-מינון הפוך בין צריכת מגנזיום עם סוכרת מסוג 2 ואירועים מוחיים. החוקרים מאמינים כי דפוסי תזונה עתירי מגנזיום עשויים לסייע במניעה ראשונית של סוכרת מסוג 2 ואירועים מוחיים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי אין עדויות רבות אודות הקשר בין סוכרת מסוג 2 ואירועים מוחיים ובין צריכת מגנזיום והם בחרו להשלים סקירה שיטתית ומטה-אנליזה לבחון את הנושא. לצורך כך, הם ערכו חיפוש במאגרי PubMed, Embase, Cochrane Library, Web of Science ו-ClinicalTrials.gov והתמקדו במחקרי עוקבה פרוספקטיביים שכללו את שתי המחלות.

הסקירה כללה 41 מחקרים שכללו 53 מדגמים ומהנתונים עלה כי היקף הסיכון היה קטן משמעותית בשיעור של 22% לסוכרת מסוג 2 (סיכון יחסי של 0.78, רווח בר-סמך 95% של 0.75-0.81), עם ירידה של 11% בסיכון לכלל האירועים המוחיים (סיכון יחסי של 0.89, רווח בר-סמך 95% של 0.83-0.94) וירידה של 12% בסיכון לאירוע מוחי איסכמי (סיכון יחסי של 0.88, רווח בר-סמך 95% של 0.81-0.95) בהשוואת צריכת המגנזיום הגבוהה ביותר עם צריכת המגנזיום הנמוכה ביותר.

הקשר ההפוך בין צריכת מגנזיום ובין הסיכון לסוכרת מסוג 2 נותר גם לאחר תקנון לצריכת סיבים (סיכון יחסי של 0.79, p<0.001). ההשפעה המגנה של מגנזיום מפני אירועים מוחיים נותרה גם לאחר תקנון לסידן (סיכון יחסי של 0.89, p=0.040).

מניתוח לפי תתי-קבוצות עלה כי הסיכון לכלל האירועים המוחיים ולאירועים מוחיים איסכמיים היה קט משמעותית בנשים, בקרב משתתפים עם מדד מסת גוף של 25 ק”ג למטר בריבוע ומעלה ובאלו עם לפחות 12 שנות מעקב.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר תומכים בהשפעה המגנה של צריכת מגנזיום מפני סוכרת מסוג 2 ואירועים מוחיים.

BMJ Open 2020

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה