Diabetes

שימוש בתרופות המלוות בעליה במשקל פוגע במאמצי הפחתת משקל עם שינוי אורחות חיים (Obesity)

שימוש בתרופות הכרוכות בעליה במשקל מנע מחלק מהמבוגרים הסובלים מהשמנה לרדת במשקל בעקבות תכנית לשינוי אורחות חיים, כך עולה מניתוח פוסט-הוק של נתוני מחקר Look AHEAD, שהוצגו במהלך כנס Obesity Week Interactive ופורסמו במקביל בכתב העת Obesity.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון אם תרופות הכרוכות בעליה במשקל הגוף עשויות לפגוע ביעילות התערבויות לשינוי אורחות חיים. השערת המחקר הייתה כי בקרב משתתפים שנטלו תרופות אלו התגובה להתערבות במחקר Look AHEAD תהיה קטנה יותר.

מדגם המחקר כלל 5,145 משתתפים בגילאי 45-76 שנים, עם עודף-משקל או השמנת-יתר ואבחנה של סוכרת מסוג 2. המשתתפים חולקו באקראי לקבוצת התערבות או לקבוצת תמיכה והדרכה. בניתוח הנתונים הנוכחי ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין חשיפה לתרופות הכרוכות בעליה במשקל הגוף ובין ירידה מוצלחת במשקל הגוף (5% ומעלה ו-10% ומעלה מהמשקל הכולל) ושיפור בכושר גופני.

הערכת השינוי במשקל הגוף התבססה על נתונים אודות 4,496 משתתפים והערכת השינוי בכושר הגופני התבססה על נתונים אודות 4,051 משתתפים.

לאחר תקנון למשתנים שונים, חשיפה לתרופה אחת, או יותר, הכרוכה בעליה במשקל הגוף, הפחיתה בהיקף של 32% את הסיכוי להשגת ירידה של 5% ומעלה (יחס סיכויים של 0.68) והפחיתה בהיקף של 19% את הסיכוי להשגת ירידה של 10% ומעלה במשקל הגוף (יחס סיכויים של 0.81).

הקשר היה תלוי-מינון, כאשר בקרב משתתפים שנטלו שתי תרופות ומעלה הכרוכות בהשמנה תועד סיכוי נמוך עוד יותר לרדת במשקל, בהשוואה לאלו שנטלו רק תרופה אחת הכרוכה בעליה במשקל.

מנגד, טיפול בתרופות הכרוכות בעליה במשקל לא לווה בפגיעה בסיכויים להשגת שיפור בכושר הגופני הכולל בעקבות שינוי באורחות החיים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי חשיפה לתרופות המלוות בעליה במשקל עשויה לפגוע במאמצים להפחתת משקל באמצעות שינוי אורחות חיים.

Obesity 2020

לידיעה ב-MedPage Today

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה