Diabetes

סוכרת הינה גורם סיכון משמעותי לסיבוכי COVID-19 (מתוך Diabetes Care)

במאמר שפורסם בכתב העת Diabetes Care מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי סוכרת מסוג 1 ומסוג 2 מלווה בעליה משמעותית בסיכון לסיבוכים על-רקע COVID-19.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לכמת את הסיכון לאשפוזים על-רקע נגיף הקורונה ואת חומרת המחלה בחולים עם סוכרת מסוג 1. הם השלימו מחקר עוקבה פרוספקטיבי במטרה לזהות חולים עם COVID-19 ברשת טיפול רפואי שכלל 137 אתרים. בעזרת חיפוש במערכת הרפואית הממוחשבת, רשומות רפואיות ויצירת קשר עם המטופלים, הם זיהו גורמים קליניים בעלי השפעה על חומרת הזיהום.

החוקרים מדווחים כי זיהו 6,138 חולים עם COVID-19 וללא סוכרת,40 חולים עם סוכרת מסוג 1 ו-273 חולים עם סוכרת מסוג 2. בהשוואה לחולים ללא סוכרת, באלו עם סוכרת מסוג 1 נרשם יחס סיכויים מתוקן של 3.90 לאשפוז ויחס סיכויים מתוקן של 3.35 לתחלואה חמורה יותר, כאשר הממצאים היו דומים עם סוכרת מסוג 2.

בקרב חולים עם סוכרת מסוג 1 זיהו החוקרים קשר מובהק סטטיסטית בין ריכוז המוגלובין מסוכרר, יתר לחץ דם, גזע, חמצת סוכרתית לאחרונה, ביטוח רפואי ושימוש באמצעים טכנולוגיים לטיפול בסוכרת ובין חומרת המחלה.

ממצאי המחקר מעידים על הצורך הדחוף לזיהוי גורמי סיכון הפיכים וגישות להפחתת הסיכון להדבקה באוכלוסיה זו.

Diabetes Care 2020

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה