חדשות

צריכת דגים שומניים עשויה להגן מפני סוכרת (Diabetes Care)

01/02/2021

 

במאמר שפורסם בכתב העת Diabetes Care מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב אלו הצורכים בקביעות דגים שומניים תועד סיכון מופחת משמעותית להתפתחות סוכרת מסוג 2.

 

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון את הקשר בין צריכת דגים שומניים ולא-שומניים ותוספי שמן דגים ובין היארעות סוכרת מסוג 2.

 

מדגם המחקר כלל 392,287 משתתפים בגיל העמידה ובגיל מבוגר (55% נשים) ממאגר UK Biobank, אשר היו ללא סוכרת, מחלות לב וכלי דם מג'וריות או ממאירות, עם נתונים זמינים אודות צריכת קבוצות מזון גדולות ושימוש בתוספי שמן דגים בשנים 2006-2010. מבין אלו, 163,706 משתתפים לקחו חלק באחד מבין חמישה סבבי שאלוני תזונה במהלך 2009-2012.

 

במהלך חציון מעקב של 10.1 שנים תועדו 7,262 מקרים חדשים של סוכרת מסוג 2. בהשוואה למשתתפים שמעולם לא צרכו דגים שומניים, יחסי הסיכון המתוקנים עמדו על 0.84 (רווח בר-סמך 95% של 0.78-0.91), 0.78 (רווח בר-סמך 95% של 0.72-0.85) ו-0.78 (רווח בר-סמך 95% של 0.71-0.86) באלו שצרכו פחות מנה אחת בשבוע, מנה אחת כל שבוע ולפחות שתי מנות בשבוע של דגים שומניים, בהתאמה.

 

צריכת דגים לא-שומניים בתחילת המחקר לוותה בירידה של 9% בסיכון לסוכרת מסוג 2, בהשוואה לאלו שלא צרכו דגים אלו.

 

צריכת דגים שומניים בשילוב עם תוספי שמן דגים בלפחות אחד מהשאלונים לוותה בירידה של 18% בסיכון לסוכרת מסוג 2, בהשוואה לאלו שלא צרכו כללו דגים שומניים.

 

ממצאי המחקר מעידים צריכת דגים שומניים, אך לא דגים לא-שומניים, לוותה בסיכון מופחת לסוכרת מסוג 2. נטילת תוספי שמן דגים, בפרט שימוש קבוע לאורך זמן, מלווה בסיכון מופחת לסוכרת מסוג 2.

 

Diabetes Care 2021 Jan

 

לידיעה במדסקייפ

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

© e-Med 2021 | כל הזכויות שמורות
שתף מקרה קליני