Diabetes

הערכות השפעות Semaglutide על הסיכון למחלות לב וכלי דם באוכלוסיות שונות (Cardiovasc Diabetol)

מנתונים חדשים שפורסמו בכתב עת Cardiovascular Diabetology עולה כי טיפול ב- Semaglutide (אוזמפיק) הפחית את הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים בהשוואה לטיפולים אחרים באוכלוסיות חולים עם סוכרת מסוג 2 בדרגות סיכון שונות למחלות לב וכלי דם.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי שני מחקרים קרדיווסקולאריים העידו כי בחולים עם סוכרת מסוג 2 בסיכון גבוה לאירועים קרדיווסקולאריים תועדו פחות אירועים קרדיווסקולאריים מג’וריים עם טיפול ב-Semaglutide, אגוניסט לקולטן ל-GLP-1, בהשוואה לפלסבו. עם זאת, אין נתונים רבים אודות ההשפעה של Semaglutide על סיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים בחולים שאינם בסיכון גבוה למחלות לב וכלי דם.

החוקרים השלימו ניתוח פוסט-הוק להערכת ההשפעות הקרדיווסקולאריות של Semaglutide בחולים בדרגות סיכון קרדיווסקולארי שונות.

נתוני מחקר SUSTAIN, להערכת Semaglutide כזריקה תת-עורית, ו-PIONEER, להערכת Semaglutide כטיפול פומי, שימשו להערכת מרווח הזמן עד לסיבוך קרדיווסקולארי מג’ורי ראשון.

החוקרים התבססו על נתוני מחקר LEADER ליצירת מודל לחיזוי הסיכון למחלות לב וכלי דם ולאחר מכן השתמשו במודל זה לנתח את הנתונים ממחקרי Semaglutide במטרה לבחון את ההשפעות של הטיפול כפונקציה של הסיכון הקרדיווסקולארי החזוי.

מודל חיזוי הסיכון הקרדיווסקולארי הדגים תוצאות משביעות רצון כאשר יושם עבור נתוני המטופלים ב- Semaglutide (שטח מתחת לעקומה של 0.77). החוקרים מדווחים על ירידה יחסית וירידה אבסולוטית בסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים בקבוצת הטיפול ב- Semaglutide, אל מול קבוצות ההשוואה במחקרים, בחולים לכל אורך הספקטרום של הסיכון למחלות לב וכלי דם.

בעוד שהירידה היחסית בסיכון למחלות לב וכלי דם הייתה הגדולה ביותר בחולים בסיכון קרדיווסקולארי נמוך, הירידה האבסולוטית הגדולה ביותר בסיכון למחלות לב וכלי דם תועדה בחולים בסיכון קרדיווסקולארי בינוני-עד-גבוה. כאשר החוקרים בחנו סיבוכים קרדיווסקולאריים פרטניים (תמותה קרדיווסקולארית, אוטם לבבי לא-פטאלי, או אירוע מוחי לא-פטאלי), התוצאות היו דומות. בדומה, גם כאשר נערכה השוואה אל מול משתתפים בקבוצת הפלסבו בלבד, הממצאים היו דומים.

החוקרים מסכמים וכותבים כי טיפול ב- Semaglutide הפחית את הסיכון לסיבוכים קרדיווסקולאריים מג’וריים בחולים עם סוכרת מסוג 2 בכל קטגוריות הסיכון למחלות לב וכלי דם.

Cardiovasc Diabetol. 2020 Sep 30;19(1):156

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה