Diabetes

ההרכב הגנטי עשוי להוות גורם סיכון לפגיעה בגידים בספורטאים (Clinical Journal of Sport Medicine)

במאמר שפורסם בכתב העת Clinical Journal of Sport Medicine מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי להרכב הגנטי עשויה להיות השפעה על הסיכון לפגיעה בגידי השרוול המסובב בספורטאים צעירים.

לדברי החוקרים, שכיחות פגיעה בגידי השרוול המסובב עולה עם הגיל, אך בשל פעילויות ספורט הכרוכות בעומס על הכתף, גם ספורטאים צעירים רבים מצויים בסיכון מוגבר לסיבוכים אלו.

במסגרת המחקר נבחן הקשר בין מספר פולימורפיזמים גנטיים ובין פגיעה בגידי השרוול המסובב. מדגם המחקר כלל 137 ספורטאים צעירים, כולל 4 ספורטאים עם אבחנה של פתולוגיה של גידי השרוול המסובב, ו-88 משתתפים ללא פגיעה בגידים. כל המשתתפים במחקר עסקו בפעילויות ספורט עם עומס על הגפה העליונה ולכן היו בסיכון לפגיעה בגידי השרוול המסובב.

ניתוח גנטי בחן את השכיחות של חמישה פולימורפיזמים גנטיים: COL5a1 rs12722, COL11a1 rs3753841, COL11a1 rs1676486 ו-COL11a2 rs1799907. שינויים אלו נבחרו מאחר ומחקרים קודמים מצאו כי אלו קשורים עם האתיולוגיה של פגיעות רקמה רכה.

מהנתונים עולה קשר מובהק סטטיסטית בין COL5a1 rs12722 ובין פתולוגיה בגידי השרוול המסובב (P=0.042). בנוסף, זוהה קשר ישיר בין גנוטיפ CC ובין ממצאים סונוגרפיים פתולוגיים בשני הצדדים.

ניתוח סטטיסטי הדגים קורלציה בין פולימורפיזם COL5a1 rs12722 ובין גמישות-יתר.

החוקרים לא זיהו קשר בין פולימורפיזמים אחרים ובין פתולוגיה של הגידים.

הנתונים המעידים על קשר בין גנוטיפ CC ובין סיכון מוגבר לפגיעה בגידים מעניינים בעיקר לאור העובדה כי מחקרים אחרים הדגימו השפעה מגנה לגנוטיפ זה. עוד עולה מהממצאים כי גנוטיפ CC ל-COL5a1 rs12722 מהווה מקור אפשרי להתפתחות מחלת גידים בשרוול המסובב.

המומחים מציינים כי נוכחות גורמי סיכון גנטיים לפציעות גידים אינה צריכה למנוע מאדם להשתתף בפעילויות ספורט.

Clinical Journal of Sport Medicine, online May 7, 2021

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה