Diabetes

איגוד הלב האמריקאי קורא להגברת תשומת הלב לדום נשימה בשינה (Circulation)

דום נשימה חסימתי בשינה הינה הפרעת נשימה בשינה נפוצה בחולים עם מחלות לב וכלי דם, אך למרות זאת אינה מאובחנת ואינה מטופלת במקרים רבים, כך על-פי הצהרה מדעית חדשה מטעם איגוד הלב האמריקאי (American Heart Association), אשר פורסמה בכתב העת Circulation.

על-פי הנתונים בספרות הרפואית, שכיחות דום נשימה חסימתי בשינה עומדת על 34% בגברים בגיל העמידה ועל 17% בנשים בגיל העמידה, כאשר שיעורי ההימצאות מגיעים עד 40-80% בחולים עם יתר לחץ דם, אי-ספיקת לב, מחלת עורקים כלילית, יתר לחץ דם ריאתי, פרפור פרוזדורים, או אירוע מוחי.

התסמינים והסימנים של הפרעת הנשימה בשינה כוללים ישנוניות במהלך היום, כאבי ראש בבוקר, הפרעות זיכרון, אי-שקט ו/או שינויים במצב הרוח, קשיי ריכוז, השתנה לילית, ירידה בליבידו והפרעות זקפה.

איגוד הלב האמריקאי ממליץ על בדיקות סקר לדום נשימה חסימתי בשינה בחולים עם יתר לחץ דם עמיד לטיפול או שאינו מאוזן היטב, יתר לחץ דם ריאתי ואירועים חוזרים של פרפור פרוזדורים לאחר היפוך קצב או אבלציה.

בחולים עם אי-ספיקת לב בדרגה IIIV לפי סיווג NYHA וחשד להפרעת נשימה בשינה או ישנוניות-יתר במהלך היום, סביר להשלים בדיקת שינה רשמית, כך על-פי ההצהרה המדעית.

יש לשקול הערכת דום נשימה בשינה בחולים עם תסמונת טכיקרדיה-ברדיקרדיה או טכיקרדיה חדרית, או באלו ששרדו דום לב פתאומי בהם עלה חשד לדום נשימה בשינה לאחר הערכת שינה מקיפה. בחולים עם אנגינה לילית, אוטם לבבי, הפרעות קצב לב, או מכות חשמל הולמות של דפיברילטור מושתל קיימת שכיחות גבוהה במיוחד של דום נשימה בשינה.

יש לשקול טיפול בדום נשימה חסימתי בשינה בכלל החולים בהם מאובחנת הפרעת הנשימה. הטיפול עשוי לכלול שינויים התנהגותיים וירידה במשקל, כאשר במקרים חמורים יש להציע מכשיר CPAP (Continuous Positive Airway Pressure). ניתן לשקול מכשור אוראלי בחולים עם דום נשימה חסימתי בשינה בדרגה קלה-עד-בינונית או אלו שאינם סובלים את מכשיר ה-CPAP.

עוד חשוב להשלים בדיקות שינה לאורך המעקב במטרה לבחון את היעילות של הטיפול.

המומחים מדגישים את חשיבות הגברת המודעות לנושא בדיקות סקר וטיפול בדום נשימה חסימתי בשינה, בפרט בחולים עם גורמי סיכון למחלות לב וכלי דם.

Circulation. Published online June 21, 2021

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה